Vandaag speelde De Ster F7 zijn 2e oefenwedstrijdje sinds de overgang van de Mini F.

Tegenstander was Havantia F1. Door het ijskoude weer de afgelopen dagen waren er helaas 2 zieken aan onze kant: Bart en Sam. Daardoor moesten onze jongens het zonder wissels gaan uitvechten. Op zich niet zo’n probleem want River, Sjoerd, Joep, Kyano, Chanon, Lucas en Niels hadden er veel zin in. En in die kou kun je maar beter voetballen dan wissel staan. Joep en Niels waren de eerste aanwezigen op het sportcomplex vanochtend. Gelukkig kwam al snel Patrick Vanmulken om open te maken.

Joep: “Kenne veer noe nao binne?”
Papa: “Jao, haope dat Patrick unne sjleutel haet.”
Niels (fluusterend): “Huh? Hae zuut d’r helemaol neit oet wie ’n zee-sjter?”
Patrick: “Ich ben Patrick Vanmulken, neet Patrick van Spongebob.”

Zoals we dit seizoen elke week zullen gaan zien, waren de tegenstanders uit Meers stuk voor stuk 1 of 2 koppen groter dan onze jongens. Maar goed, daar is bewust voor gekozen. Er werd opnieuw gespeeld volgens het Fair Play concept. Dus zonder scheidsrechter en op een kleiner veld dan een half speelveld en zonder veel bemoeienis van de trainers. Dat fair play-concept ging ditmaal iets minder goed dat de vorige wedstrijd tegen GSV, omdat onze tegenstanders uit Meers bij elke uitbal consequent riepen “die is voor ons” en onze jongens dat bijna altijd accepteerden. Ook werd een aantal keren een hoekschop genomen via een inworp. Maar goed, voor mensen langs de kant raar (en soms wat ergerlijk) om te zien, maar de kinderen hebben er ogenschijnlijk weinig last van en voetballen gewoon met plezier. En invloed op het wedstrijdverloop heeft het ook niet. Al moeten we natuurlijk tijdens de trainingen wel aandacht blijven besteden aan spelregelkennis.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd speelden zich alleen maar op de helft van Havantia af. Sjoerd, Kyano, River en Niels namen keer op keer het doel onder vuur en Joep en Lucas onderbraken elke tegenaanval vakkundig. Maar de keeper van Havantia keepte een prima pot en hield alle ballen eruit. Aan de andere kant had Chanon nog maar weinig te doen gehad. Na een minuut of 12 meldde Lucas zich hevig hoestend langs de kant. Omdat hij maar bleef hoesten werd hij even naar binnen gebracht om rustig bij te komen. Dus even met 6 tegen 7 doorspelen en dat zonder onze rots in de branding achterin, Lucas. Havantia profiteerde daarvan door in korte tijd driemaal te scoren. Even leek de achterstand nog groter te worden maar keeper Chanon voorkwam dat met een katachtige redding, helemaal in de stijl van Frans de Munck. Ondanks de 3-0 achterstand bleven onze jongens lekker doorspelen en gingen ze enthousiast op zoek naar een treffer. Die kwam er vlak voor rust. Niels veroverde de bal en schoot van een meter of 10 op doel. De keeper hield de bal tegen. Sjoerd schoot vervolgens de rebound in en die werd weer gestopt. Toen dacht Kyano de bal rustig binnen te kunnen schuiven, maar weer hield de keeper de bal eruit. Waarna Kyano waarschijnlijk dacht: “Dan maar op volle kracht knallen.” En zo schoot Kyano de 3-1 binnen. Daarna was er even tijd om uit te rusten en wat lekkere ranja te drinken. De ouders konden binnen even aan de warme koffie. De kids bleven buiten, want die hadden geen van allen last van de kou. “Es geer ’t koud hub, mot geer auch maar get renne langs de kantj,” zei River. Na de pauze ging het spel goed gelijk op. Opnieuw waren de meeste kansen voor de geel-zwarten, maar werden de doelpunten gemaakt door de zwart-witten, ondanks goed keeperswerk van Kyano. Aan het einde van de wedstrijd had Joep weer zijn gebruikelijke “ik ben niet gek, ik ben een bulldozer”-momentje en liep hij weer een tegenstander vakkundig onder de kunstgraszoden. Maar verder verliep de wedstrijd sportief en was er, ondanks de 5-1 eindstand, sprake van goed aan elkaar gewaagde ploegen.

Na de afsluitende penalty-serie geen sippe gezichten in het kleedlokaal. Daar werd eerst gezongen voor de jarige River, die als eerste van dit team 7 jaar werd. En daarna weer volop vrolijkheid onder de douche, waar iedereen een poging deed om het hoogste woord te hebben. Toen het in de doucheruimte even stilviel, riep Joep ineens: “Hey jongens kijk! Mijn plasser staat omhoog!!!!” En terwijl Joep’s medespelers geïntegreerd toekeken, rolde in het kleedlokaal Mark Habets bijna van het lachen van de bank af.

De komende twee weekenden geen wedstrijden voor de F7 in verband met carnaval. En in dat kader even een oproep aan eenieder die dit stuk leest: Onze keepende zwarte panter, Chanon Smeets loopt als 6-jarige de kinderoptocht als Einzelgänger (!). Dus allemaal komen kijken en allemaal flink de handen op elkaar voor Chanon.

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht

Geen evenementen