Wedstrijdverslagen

Vanochtend om 8.30u, terwijl het kwik bleef steken op 2o C, verzamelden 15 kinderen van de Mini F zich voor de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. Normaliter speelt dit team met 8 vaste spelers en elke week 2 andere spelers die rouleren. In totaal hadden dit seizoen 15 kinderen meegedaan aan de wedstrijdjes. En met veel succes want onze Mini F’jes voerden trots de ranglijst aan. Vandaag stond dus de laatste wedstrijd, uit tegen Doenrade, op het programma. Omdat vandaag het kampioenschap binnengehaald kon worden, hadden de trainers besloten dat alle 15 kinderen die dit seizoen hadden meegespeeld, vandaag mee mochten naar de kampioenswedstrijd.

Toen de lange stoet in Doenrade was aangekomen, bleek dat we nog 4 spelers misten. Luuk, Ian, Kyano Frijters en Sjoerd waren nog nergens te bekennen. Enigszins ongerust werd er gebeld. En wat bleek: ze zaten al 10 minuten in het kleedlokaal op de anderen te wachten. Aanleiding voor dit lange wachten was dat trainer Rob de lange stoet eerst over de Urmonderbaan naar Sittard had geloodst om van daaruit koers te zetten naar de Windraak en het Doenrade-complex. Niet de snelste route blijkbaar. Of, zoals Mark Habets via de app liet weten aan de in Sittard geboren en getogen trainer Rob: “Rob, d’r zin mjeh waeg es allein dae nao Zitterd, he. Mer bedank veur ’t oetzich…”

Ter plekke bleek dat Doenrade 11 spelers had. Even werd overwogen om van onze kant 3 teampjes te formeren en bij Doenrade twee teampjes en vervolgens 6 wedstrijdjes te houden. Maar vanwege de kou werd maar besloten om de veldjes iets groter te maken en 6 tegen 6 resp. 5 tegen 5 te spelen, zodat zoveel mogelijk kinderen langs de kant hoefden te wachten op hun beurt.

Aan onze kant werden twee teampjes geformeerd. Barry en Ron leidden het team, bestaande uit Kyano Frijters, Axel, Kyano Daemen, Chanon, Niels, Levi en Bart. Aan de zijlijn werd het team aangemoedigd door de nog altijd zieke Sjoerd. Dit team boekte in haar eerste wedstrijd een soevereine 5-1 overwinning tegen het eerste team van Doenrade. De hele wedstrijd werden mooie passes afgewisseld met nog mooiere solo’s. Voor de trainers en ouders langs de kant was het, ondanks de kou, smullen. Na de welverdiende ranja speelde dit team haar tweede wedstrijd tegen het andere team van Doenrade. Het scoren ging ditmaal wat moeizamer, maar toch kwam halverwege de wedstrijd de 1-0 voorsprong op de borden. Dat leek ook de eindstand te worden. De wedstrijd zat in de knip en dus was er voor Axel en Bart alle tijd om uitgebreid met elkaar te praten in het veld over hun loszittende melktanden. Dat gezellig keuvelen ging ook vrolijk verder toen een Doenrade speler in de laatste seconden langs Bart en Axel snelde en de bal in het lege doel mikte. Geen probleem hoor. Losse melktanden zijn nu eenmaal prioriteit nummer één op deze leeftijd haha. En bovendien had dit team haar plicht al vervuld met een 6-2 overwinning over twee wedstrijden.

Het woord was dus aan ons andere team, geleid door Rob, en bestaande uit Ian, Luuk, Joep, River, Lucas, Tren en Sam. Dit team kwam in haar eerste wedstrijd al snel op een 1-0 voorsprong via een doelpunt van River. Daarna werden onze jongens echter teruggedrongen naar het eigen doel door de hard schietende Doenradenaren. Ondanks fel verdedigen moesten we toch twee tegendoelpunten incasseren en werd de eerste wedstrijd met een 2-1 nederlaag afgesloten. Oei, zou het kampioenschap nu alsnog in gevaar komen? Onze jongens dronken een lekkere beker ranja en kwamen als herboren het veld op voor de 2e wedstrijd. Bij de start van die wedstrijd misten we echter nog 1 speler: Lucas. Ook vader Richard kon zijn spruit nergens vinden en ging op zoek. De wedstrijd was intussen begonnen. Joep veroverde achterin de bal en begon aan een solo. Intussen was Lucas door zijn vader in de kantine achter de tafelvoetbal aangetroffen en naar buiten gedirigeerd. Daar rende hij het veld in… en kreeg van trainer Barry te horen dat hij naar het andere veld moest… en dus rende Lucas door. Intussen was Joep al wat verder gevorderd met zijn solo. Nog een paar meter dribbelen en dan schieten en… toen kwam Lucas voor Joep langs het veld inrennen richting trainer Rob, die het hele spektakel lachend aanschouwde.

In het veld werd de score snel uitgebouwd. En via twee doelpunten elk, van River, Joep en Lucas werd de eindstand bepaald op 6-1. En dus kon er gejuicht worden. Want met een 13-5 overwinning, over 4 wedstrijden tezamen, werd ook deze laatste wedstrijd in de najaarscompetitie in winst omgezet. Daarna volgde nog de penaltyserie, waarna eindelijk de kou van buiten kon worden ingeruild voor de warme douches. Trainer Rob vertelde de jongens dat ze zich na de douchen in de kantine van Doenrade moesten melden voor een verrassing.

En nadat iedereen in de kantine een plekje had gevonden, werd een grote doos tevoorschijn gehaald en kregen alle 15 spelers een welverdiende beker overhandigd van de trainers. Glimmend van trots werd er met de beker geposeerd. Alleen Bart ontbrak op de foto, want die was (met broodjes knakworst en pannekoeken in het vooruitzicht in de Ster kantine) al naar Stein gesneld.

MiniF12-kampioen2014

Na het poseren voor de bekers, volgden er nog twee juweeltjes uit de mond van twee van de jonge kampioentjes.

Chanon: “Trainer, dit is al mijn tweede beker!”

Trainer: “Waw! Echt?”

Chanon: “Ja, die eerste beker heb ik gewonnen met vissen.”

Trainer: “Vissen?”

Chanon (mega trots): “Ja, toen had ik in 1 uur 35 kleine visjes gevangen!”

Maar de mooiste kwam toch uit de mond van Lucas.

Lucas: “Trainer, we zijn toch kampioen geworden, he?”

Trainer: “Ja, dat klopt. Hoezo?”

Lucas: “Waarom krijgen we dan geen gouden bekers?”

Vervolgens ging de stoet weer terug naar Stein, waar ook Bart zijn beker overhandigd kreeg. In Stein was inmiddels door 7 andere Mini F’jes een training afgewerkt onder de bezielende leiding van Peter Paes en Ivo Hecker. Hun pupillen Levi Hecker, Dylano, Seth, Casper, Dyon, Jesse en Bram haastten zich, al zingend, naar de douches. Toen alle 22 kinderen aan een lange tafel klaarzaten in de kantine werden de broodjes knakworst, pannekoeken en ranja geserveerd. De kinderen smikkelden hun eerste, tweede en derde portie binnen een kwartiertje vakkundig leeg, waarna ze lekker samen buiten gingen spelen. Dat gaf de ouders kans om binnen nog even na te praten over een uiterst prettige eerste seizoenshelft, waarin de kinderen met de week meer plezier hebben gekregen in het voetballen en ook zienderogen vooruit gaan.

Tot slot nog een groot woord van dank aan het adres van Jo, Marianne en Véronique, voor het harde werken in een gezellig drukke kantine vandaag.

Oh ja, en ouders: woensdag gewoon weer trainen. Jullie jongens zijn nog lang niet uitgevoetbald dit kalenderjaar!

Rob Schulpen

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.