Dit was onvervalst GROOTS met een zachte “G” en rollende “R”. Een cadeautje dat je in elke voetbalschoen wenst. Alle F teams hebben stinkend hun best gedaan, er is er helaas maar één kampioen geworden. Dat de laatste wedstrijd de kampioenswedstrijd zou worden was al een aantal weken duidelijk. Er was dan ook genoeg publiek op deze wedstrijd afgekomen. Hoe mooi wil je het hebben en hoe vaak komt het voor dat de nummer 1 (Limbricht F3) tegen de nummer 2 (De Ster F5) moet voetballen in de laatste wedstrijd van de competitie. Limbricht had licht voordeel, gelijkspel was voor hun al voldoende. De Ster moest winnen. Het verloop zal een samenloop van omstandigheden zijn geweest die in de kleedkamer begon met zingen voor de jarige Claire.

Daarmee was de eerste warming-up een feit. De tweede warming-up op het veld in het zicht van de toch wel grote jongens van Limbricht. Die hadden zich goed voorbereid op het kampioenschap. Met toeters, bellen en een spandoek probeerden ze De Ster spelers onzeker te maken. Ik denk dat het meer effect op de ouders dan op de spelers had. Ik probeerde ook mijn enige wapen in te zetten door vooraf beide teams in lijn op het veld te fotograferen. Wellicht werkte het een beetje intimiderend door De Ster als professionele club neer te zetten.

De Ster F5 tegen Limbricht F3
De eerste helft werd enigszins krampachtig gespeeld, pas op, wel heel mooi voetbal, maar er moest meer inzitten wilden we Limbricht de baas worden. Dat antwoord kwam snel, beginnend bij een haarzuivere voorzet (of was het een assist) van Scott op Milan die de bal volgens het boekje het net in tikte. 1-0. De toon was gezet, al was het voor even, of hadden we slapende honden wakker gemaakt?

De Ster F5

Sinterklaas had over beide jongens gelijk! Maar goed, door die opening kregen vooral de ouders meer en meer het idee; zou het, wie weet, alles is dus mogelijk. Toch moesten we even later weer van voren af aan beginnen door de mooie treffer van Limbricht. Met 1-1 gingen we de rust in. Een scenario dat Pascal niet had voorbereid. We hadden het voor de wedstrijd nog gehad over bij winst blijven we op het veld en spelen we snel verder en bij verlies gaan we voor het moraal op te krikken even de kleedkamers in. We bleven op het veld en dat was vandaag de enige juiste beslissing.

De Ster F5
Ik weet niet wat Pascal en Guido de jongens en meisje in de rust allemaal beloven maar het werkt. De tweede helft werd De Ster strijdlustiger. Een schitterend schot van Max, zoals ze dat zeggen vanaf de 16 meter die, het leek in slow motion, achter de keeper belande, was ruim voldoende om Limbricht in schijnbaar volledige onzekerheid te brengen. Er waren nog wel uitbraken, maar die stranden direct in de verdediging of in de handen van Kevin. Soms struikelend over elkaar konden ze De Ster niet meer aan. De tweede helft werd een strijd die ook mentaal door De Ster gewonnen is. Zoveel passie, kracht en samenspel zie je vaak pas in de hogere klasse. Milan, Mudasir en Scot zorgden voor een nog ruimere voorsprong die Limbricht niet meer goed kon maken.

De Ster F5
Eindstand 5-1, waarvan één goal -ik weet niet meer welke- door de scheidsrechter is afgekeurd. Maar ook met 4-1 laat je duidelijk genoeg zien dat je de absolute kampioen bent. Limbricht ging zonder beker maar wel met een mooi voetbal spektakel in herinnering naar huis. Oei oei als we ze weer treffen.

Het feest waar we op gehoopt hadden maar al die tijd niet hardop uit durfden te spreken begon in de kleedkamer. Super sportief juigden de F2 gewoon met ons mee. Champagnekurken knalden en het kostbare kinderlimo vloeide rijkelijk. Het amper kunnen bevatten werd het de spelers toch meer en meer duidelijk “we zijn kampioen!”.

De Ster F5
In de kantine werd de verwennerij voortgezet met nog meer drinken en heerlijke broodjes met knakworst. Volgens de reclame is het feest dan al geslaagd. Voor de huldiging moest een beetje tijd gerekt worden, maar een gezellig onderonsje van de ouders en de vele felicitaties maakten dat bepaald geen straf.
medaille
De medailles moesten nog even de juiste inscriptie krijgen en daar heeft Goudsmid en juwelier Jo Schmeitz aan het Wilhelminaplein gratis voor gezorgd. Vandaar deze eervolle vermelding.
Na een kort bedankwoordje van Pascal aan de spelers kreeg vervolgens elke teamlid datgeen waar ze al die maanden hard voor gewerkt hebben: de huldiging met bijbehorende medaille met nummer 1 erop! Ook Pascal en Guido hingen zichzelf een meer dan verdiende medaille om de nek. Ze vonden dat ik er voor mijn inzet ook een verdiend had en met goud om de nek kan ook mijn dag niet meer stuk! Bedankt!

Als we toch aan het bedanken zijn; ook alle ouders en oma's en opa's en broertjes, zusjes bedankt voor de mooie opkomst. Ook van Julian vond iedereen het supertof dat hij zijn team is komen aanmoedigen. Hij had heel graag zelf gespeeld vertelde hij. Mika jij ook bedankt dat je bent komen aanmoedigen.

Ook de sponsors, Fluidgreen, P&S Wheels en Citroën Autobedrijf Spronken bedankt voor de basisuitrusting van het team. Die rugnummers hebben trouwens op de spelers toch een grotere invloed dan ik van te voren had kunnen denken.

Ik hoop dat ik met mijn verslagjes vooral voor de ouders het vertrouwen in het team heb kunnen aanwakkeren -als dat al nodig was- en verder een leuk stukje De Ster F5 real live soap heb kunnen bezorgen. Ik heb het met veel plezier gedaan en hoop dat meer trainers of leiders hun teams naar het kampioenschap gaan schrijven. Ze zijn het waard!

Nu volgt de winterstop met de Hallenmasters en zijn er in januari extra techniektrainingen. Meer informatie volgt. Tot volgend seizoen!

Bekijk het zooitje nog maar eens goed en bedenk wat ze geflikt hebben!

De Ster F5 eindscore

hallenmasters left banner