Vanwege het winterachtige weer was het een rommelige voorbereiding op de tweede seizoenshelft voor onze jongens. Geregeld moesten trainingen worden afgelast en ook twee van de drie oefenwedstrijdjes konden niet doorgaan door de sneeuw en de kou. Alleen vorige week kon er uit bij Eijsden geoefend worden. Al moesten we het toen ook doen met 5 afwezigen. Deze week was ineens alles anders. Er kon gewoon twee keer getraind worden. Een vrij normale week dus, waarin Lucas, Joep en River ook nog eens op woensdag gingen uithelpen bij een oefenwedstrijd van de JO13-1. En op zaterdag de eerste competitieronde in de voorjaarscompetitie. Onze mannen komen wederom uit in de 1e klasse, na een verdienstelijke 4e plaats in de najaarsreeks. Tegenstander WDZ had haar najaarsreeks in een andere 1e klasse eveneens verdienstelijk op een 5e plek afgesloten. Dat beloofde dus een leuk en gelijkwaardig treffen te worden.

Na tegen de ‘12 man’ van directe concurrent Schaesberg vorige week gewonnen te hebben stelden onze jeugd onder de 17 op zaterdag 24 november 2018 het kampioenschap veilig en hoe! Overtuigend vanaf seconde 1 lieten onze jeugdige zien wie de baas was. De Ster en niemand anders! FC Ria, in combinatie met Sittard boden goed tegenstand maar op een zakelijke en professionele manier bevestigden onze JO17 hun kampioensaspiraties.
Het feestje duurde nog lang voort met hier en daar wat slachtoffers.....maar mannen een dikke proficiat !!!
Kijk verder voor de foto's en filmpje.

De jongens van de JO11-1 hebben in november al heel wat wedstrijden achter de rug. Tijd voor een terugblik op een vijftal wedstrijden.

Voor de JO11-1 stonden er de voorbije weken twee wedstrijden op het programma tegen teams die (op het moment van spelen) op vrijwel gelijke hoogte op de ranglijst stonden. Beide wedstrijden waren ultraspannend tot de laatste seconde. En in beide gevallen stapten onze jongens uiteindelijk met de 3 punten van het veld af.

In de aanloop naar de herfstvakantie hadden de jongens van De Ster JO11-1 een dubbel programma voor de boeg. Afgelopen zaterdag werd er gespeeld tegen DVO JO11-1 en midweeks stond op woensdag alweer een volgende competitiewedstrijd op het programma, in de vorm van de derby tegen Haslou JO11-1. Een prachtig vooruitzicht, want juist deze twee tegenstanders zijn de ploegen waartegen onze jongens al jarenlang het liefste willen winnen. Tegelijkertijd zijn het echter ook wel enigszins angstgegners gebleken de afgelopen jaren, want de overwinning tegen deze sterke tegenstanders zijn spaarzaam geweest.