Overig Ster nieuws

“Je hebt iemand nodig stil en oprecht  die als het erop aan komt, voor je bidt of voor je vecht ……….!”

Maar dat “vechten” moet je wel kunnen. Onder dat motto hebben de wandelvoetballers van De Ster een basiscursus reanimeren georganiseerd.

ster rean 4

Het moet gezegd dat een vervelend incident bij een wedstrijd vorig jaar, ook wat ogen openden. Vandaar “voor eigen gebruik”. Immers hoe je het ook wend of keert, wandelvoetballers zitten qua leeftijd in de risicogroep. Vandaar dat John Smeets en Jos Nelissen, ondersteund door de supportersclub, actie ondernomen hebben. Jos vond zijn broer Mart, een erkende, ervaren en uitstekende trainer op dit gebied, bereid om een namiddag basis cursus reanimeren te geven in de kantine van RKSV De Ster. De klas was goed gevuld. Twaalf cursisten (11 Belgische en Nederlandse walking friends en Wesly Wanten) volgden geconcentreerd de training. Er waren 5 AED’s aanwezig, 2 “Annies” (EHBO poppen) en een echt Lotus slachtoffer. Hartmassage, stabiele zijligging, Buikstoot of Heimlich greep, de theorie ……. Alle kennis werd opgezogen door de aanwezigen. Ademloos werd geluisterd naar de boeiende aanpak van Mart Nelissen. Hieronder ziet u wat actie foto’s en een statieportret van de geslaagden. Vanaf deze plek wordt met name Mart bedankt voor het op geweldige manier overbrengen van zijn kennis. Maar natuurlijk ook chapeau voor Jos en John voor de organisatie. Hopelijk hebben we het nooit nodig maar stel dat ……..kunnen we vechten voor elkaar!

The Walking Stars …….. meer dan wandelvoetbal alleen

ster rean 3