Overig Ster nieuws

Op donderdag 6 mei werd een activiteit georganiseerd voor een twintigtal ‘kinderen met een rugzakje’. De activiteit was georganiseerd door Ecsplore en Stichting Iedereen kan sporten. Tijdens deze dag kregen de kinderen eerst een tweetal sportieve workshops: dans, voetbal.

Daarna waren er twee artistieke workshops: graffiti en tattoos. Oorspronkelijk zouden deze workshops op ons eigen Ster-complex verzorgd worden, maar vanwege de verbouwing werd er uitgeweken naar het complex van Neerbeek.

Vanuit onze vereniging verzorgden Souad Hoofwijk en Rob Schulpen twee voetbal-workshops voor deze kinderen in de leeftijden van 7 tot 15 jaar. En beiden waren het na afloop met elkaar eens: wat een superleuke ochtend met enthousiaste kinderen. Een hele dankbare groep om samen mee te kunnen sporten. Het voetbalniveau van de deelnemende kids liep uiteen, maar dat deerde niemand. Allemaal hadden ze een grote glimlach op hun gezicht vóór, tijdens en ná de activiteit. De foto’s spreken wat dat betreft boekdelen:

ster jeugd gvoetbal

Deze ochtend heeft het bestuur en de jeugdcommissie van onze vereniging gesterkt in het gevoel dat we voor deze kinderen, met ingang van komend seizoen, een vaste plek binnen onze vereniging moeten gaan inruimen. In navolging van het bloeiende veteranenvoetbal, damesvoetbal en walking football wordt hiermee weer een nieuwe tak toegevoegd aan onze vereniging. En daarmee wordt nóg beter invulling gegeven aan de wens om een volledig inclusieve vereniging te willen zijn.

Om het jeugdvoetbal voor deze kinderen succesvol te kunnen introduceren binnen onze vereniging zijn we natuurlijk op zoek naar vrijwilligers die daaraan willen bijdragen. Souad en Rob zijn er in ieder geval van overtuigd dat degenen die hier welwillend tegenover staan, slechts 1 activiteit mee hoeven te maken om voor de volle 100% overtuigd te raken. Een dankbaardere groep is nauwelijks denkbaar.
Idealiter vormen we een begeleidingsteam dat enerzijds bestaat uit mensen met voetbalervaring en anderzijds uit mensen met affiniteit met de begeleiding van deze kinderen.

In de komende maanden gaan er zeker nog enkele activiteiten voor deze doelgroep georganiseerd worden. Dus hou de website en facebook in de gaten en laat het vooral weten als je een handje wilt helpen of een keer wilt meelopen. Voor vragen of om je interesse te uiten mail ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.