Overig Ster nieuws

Helaas werd deze week door de KNVB wereldkundig gemaakt dat het huidige seizoen niet meer wordt uitgespeeld. Hopelijk kan er nog een leuke regiocompetitie worden gespeeld met b.v. ploegen als Haslou, Caesar, FC Geleen Zd., GSV ’28, Susteren en De Ster bijvoorbeeld.

Maar eerst weer de spelers die ook het komende seizoen weer op ’t Hetjen te bewonderen zijn in de 1e klasse:

Timo (1996) en Mike (1998) Haberland:

spelers2h

Timo is echt een loopwonder, bestrijkt het hele veld zonder zijn defensieve opdrachten te vergeten. Typisch een speler waar iedere trainer en supporter van droomt, of niet Mirthe...:)  En die droom wordt komend seizoen weer waarheid. Benen als een ‘mes’ en in duel een ‘kickboxer’ maar dan wel denkend in voetbaltermen. Naast zijn controlerende taak is Timo zelfs een type ‘box to box’ player aan het worden, duikt regelmatig op in de 16 mtr van tegenpartij en scoort steeds meer, samen met Bob het ideale blok voor de verdediging. Waarschuwing: Pas op als Timo je begint te appen, meestal ben je er al ingetrapt… !

Een andere pion voor het middenveld is broertje Mike. Na een korte periode waar Mike wat  geforceerd ging voetballen verloor hij kort zijn basisplaats maar een Haberlandje schrijf je niet zo snel af. In zijn invalbeurten veroverde hij al snel weer zijn basisplaats door sober en effectief te spelen, datgene wat de trainer van hem vroeg. Een sierlijke voetballer, technisch en van een vrije trap over de muur krullend schrikt Mike niet terug. Komend seizoen kunnen we wederom van onze gangmaker (bij feestjes) volop genieten in ‘oos stedje van plezeer’ want dat zungk Mike baeter dan Lex Uiting !! Oh ja en niet te vergeten, deze 2 broertjes genieten al jaren de onafscheidelijke steun van vader Barry (hoffotograaf, mental coach en ‘sjerpe kok’), moeder Irma, opa John en ‘suikeroompje’ Willem T, bloedlijn in de Sterfamilie en kloppend hart van de supportersvereniging J.

Dani Boutsen (1999):

spelers2a

Ook vanuit de Fortuna-jeugd overgekomen naar De Ster. De frêle en sympathieke verdediger had in de beginfase bij De Ster fysiek wat problemen. Maar dat behoort tot de voltooid verleden tijd. Dani staat als verdediger zijn mannetje, maar ook als de plicht hem naar het middenveld roept. Gezien de vordering die de jongeling maakt kon komend seizoen wel eens de echte doorbraak komen. Dani is de look-a-like van Andrés Iniesta, als Dani lacht dan lacht de hele wereld, maar als hij boos wordt dan trilt de aarde…’een jongen met een goede kop’ om in voetbalclichés te spreken.

Guillermo Lange (1999):

spelers2c

Guillermo doorliep zijn jeugdvoetbal bij Roda JC. Daarna actief geweest voor Caesar en van daaruit overgekomen naar buurman De Ster. Zo snel als het licht, leverancier van assists, en oer gevaarlijk voor de goal. Producent van de meest mooie doelpunten. Komend seizoen wellicht weer de switcher met zijn oud maatje Giel Piereij op de vleugels. Dat wordt smullen maar! ‘Guirr’ houdt van op vakantie gaan en kijkt graag naar de The Voice of Holland…alleen in de omschakeling van hoge naar lage tonen heeft onze charmante ‘dress-man’  nog wat moeite mee, maar dat zal coach ‘Piet’ hem wel bijbrengen…. Oh en Guillermo, mocht je dit lezen; volgend seizoen rijden alle treinen precies op schema…

Sjoerd van Mulken(1999):

spelers2d

Wederom zo’n typisch product van de eigen steinse jeugdopleiding. Sjoerd voetbalde in de jeugd toen De Ster nog derde klasse voetbalde. Door toedoen van het scoutingsoog van Ronny Czornyj haalde hij Sjoerd en Bob over naar de selectie. Toch wist ook Sjoerd de sprong naar de eerste klasse te maken. Begonnen zoals zovelen als 12e, 13e man en zonder zeuren weer een invalbeurt accepteren en uitgroeien tot vaste waarde. In coronatijd heeft hij stiekem al 2 seizoenen lang op elk sportveldje ,buiten Stein, met gewichten gestoeid….is jaloers op het lichaam van Boyd Stoffels en heeft reeds zijn eerste tattoo laten plaatsen… J  Sjoerd zal zijn opmars ongetwijfeld weten door te zetten. “Sevn” we zijn trots op je!

Stan Loog (1999):

spelers2i

Vanuit de Fortuna-jeugd rechtstreeks naar De Ster 1. De momenteel in Eindhoven technische bedrijfskunde studerende Stanneman heeft zich in de overstap naar de senioren goed aangepast. Dat er nog ‘roots’ binnen de Ster-familie liggen zal wellicht niet iedereen weten. Stan is namelijk een rasechte achterneef van ‘de witte’, beter bekend als de hooligan van de harde supporterskern (“The Midline Side”) Patrick Smeets. Gelukkig springt Stan niet zo hoog als Patje in zijn vroegere jaren, anders moet de doellat een meter hoger liggen….Stan is 2 meter lang en is inzetbaar op de positie als centrale verdediger, maar ook als Pinch-hitter in de punt misstaat Stan niet.

Go for it Stanneman !

Bryan Debie (1998):

spelers2e

Oze echte Maaskéntjer, oze stevige vleugelaanvaller, oze jong van Berg.

Bryan begon bij IVS/Urmondia zijn jeugdvoetbal, stapte als senior over naar Geleen Zuid. Bryan is een echte gezelligheidsman, vertoeft graag bij zijn trouwe vrienden en maakte dan ook daarom de overstap naar De Ster. Helaas kampte Bryan een lange tijd met een hardnekkige blessure, daar is hij nu vanaf en Bryan is top gemotiveerd om zijn voetbalkunsten weer snel te mogen tonen. Vele supporters staan nog altijd zijn mooie goal in Venray vers in het geheugen, niet lang hellen maar lellen, bam!  Bryan valt goed bij het vrouwelijk schoon….en zoekt zijn geluk momenteel in het hart van een Steinse vriendin. Bryan pas wel op als je nog eens na een tentfestijn op je fiets wil stappen….als je er overheen stapt val je er vanaf…J En als er ergens een brandje is, dan weet Bryan dat wel te blussen…suc6 Bryan!

“Er volgt snel weer nieuw selectienieuws”

Groet EsGee