Overig Ster nieuws

De Ster: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Wellicht een tegeltjes-wijsheid, maar als vereniging  beseffen wij ons heel goed dat het de absolute waarheid is.
Een bloeiende jeugdafdeling is de basis voor onze hele vereniging. Apetrots zijn we dan ook dat we zelfs in tijden van vergrijzing jaarlijks een mooie nieuwe instroom van jeugdleden hebben.  Apetrots ook dat in deze lastige corona-tijden juist onze voetbalvereniging nog momenten van samen spelen en samen leren in de buitenlucht kan bieden aan de Steinse jeugd. Zowel het sociale als het sportieve belang wordt daarmee nog maar eens onderstreept.

De drijvende kracht achter onze jeugdafdeling zijn onze jeugdleiders die dag in, dag uit klaar staan van onze kinderen. Zakelijke afspraken worden verzet, verjaardagen verplaatst en uitstapjes met het gezin moeten in de wacht, want er moet een training of wedstrijd begeleid worden. Dankbaar zijn wij als bestuur voor al deze vrijwilligers, die er niet staan voor het belang van hun eigen zoon of dochter, maar voor het plezier, de ontspanning en het leerproces van het gehele team.

Onze dankbaarheid richting deze jeugdleiders kunnen wij op vele manieren uiten. Een schouderklopje is prettig, een vriendelijk woordje doet wonderen. Maar de beste manier om hen te danken is om hun werkdruk zoveel mogelijk te beperken. Ervoor zorgen dat vele helpende handen hun werk lichter en makkelijker maken.

Als vereniging willen we de komende maanden gaan werken aan het (her)inrichten van een tweetal commissies die onze jeugdleiders gaan ondersteunen:
  • Een jeugdcommissie die de jeugdleiders gaat ondersteunen op technisch en organisatorisch vlak.
  • Het verder uitbreiden van de  activiteitencommissie die de jeugdleiders verder gaat ondersteunen door te zorgen voor een goede mix van leren voetballen en plezier.
We prijzen ons gelukkig dat de afgelopen jaren meerdere vrijwilligers een rol speelden binnen de jeugdafdeling zonder een vaste rolverdeling. Met een blik op de toekomst is nu het idee ontstaan voor een duidelijkere inrichting middels de oprichting van een jeugdcommissie. Jan Weijers, Evita Ritzen-Neilen, Ralph Hensgens en Chantal Duckers hebben al aangegeven dat zij zitting willen nemen in de jeugdcommissie. Daarnaast zullen ook Rob Schulpen, Mark Habets en Stef Conjour deze commissies met raad en daad bijstaan. Vanuit het dagelijks bestuur staat secretaris Souad Hoofwijk de jeugdcommissie bij.

Maar meer helpende handen zijn een absolute must. Verstand van voetbal is daarbij geen voorwaarde. Organisatorische, verbale en sociale vaardigheden zijn minstens net zo welkom. De verdeling van taken geschiedt altijd in onderling overleg en kan voor eenieder op maat worden ingevuld.

Ben jij enthousiast om een steentje bij te dragen aan het plezier en leerproces van onze jeugdspelers en aan de ondersteuning van onze jeugdleiders of wil je meer info,