Overig Ster nieuws

RKSV de Ster is vandaag (30 juni) aanwezig bij de shirtpetitie van Voetbal TV (VTV) in Den Haag. Geprobeerd zal worden om een voetbalshirt te overhandigen aan de Autoriteit persoonsgegevens.

Op het Tshirt staan alle handtekeningen van de meer dan 150 voetbalverenigingen die inmiddels over Voetbal TV beschikken en dat graag willen behouden.

Aan een tweetal verenigingen is gevraagd om een afgevaardigde te sturen. RKSV De Ster zal vanuit het bestuur vertegenwoordigd zijn door de secretaris a.i. Hein Meijer. SBS6 zal aanwezig zijn voor tv opnames voor onder andere het programma shownieuws.

Voetbal TV is een initiatief van Talpa en de KNVB om amateurwedstrijden live uit te zenden via de voetbalapp. De Ster beschikt als een van de eerste voetbalclubs in Nederland en als eerste in Zuid Limburg over Voetbal TV. Mede door onze rol als ambassadeur van VTV proberen wij door onze aanwezigheid deze petitie kracht bij te zetten en de AP te bewegen tot het nemen van een beslissing.

Mocht er niet op tijd een positieve beslissing genomen worden door de AP dan is de kans groot dat dit het einde van VTV zal betekenen.De AP stelt dat het uitzenden van de voetbalwedstrijden een inbreuk op de privacy van de spelers is. Via complexe toestemmingsregelingen zou je van elke ouder van elk jeugdlid per wedstrijd toestemming moeten vragen om de beelden live uit te mogen zenden. Deze opdracht is haast onmogelijk, ook omdat van de bezoekende en thuis clubs niet altijd de ouders aanwezig zijn.

VTV kent vele voordelen. Jeugd is bewuster met het spel bezig, door beelden van jezelf terug te zien leer je beter jouw rol binnen het team kennen, trainers kunnen beelden analyseren om het spel te verbeteren.
Maar een van de fijnste bijkomstigheden, zeker in deze tijd, is dat de thuisblijvers, zoals opa en oma, toch de wedstrijd kunnen zien.

Daarom maken we ons vandaag en in de toekomst sterk voor het behoud van Voetbal TV.

Het interview met De Ster wordt vanavond tijdens Shownieuws uitgezonden.VoebalTV Post STER FB