Overig Ster nieuws

De AVG hindert VoetbalTV.  Door de corona perikelen hebben we nauwelijks een seizoen ervan kunnen gebruikmaken en je zou daardoor haast vergeten dat wij een van de eerste clubs in Nederland zijn die de wedstrijden vanaf JO13 uitzenden binnen het besloten circuit van VTV.
Maar nu staat het voortbestaan onder druk, omdat de AP de waarde van deze media niet weet in te schatten.

Zoals vanaf het veld meer wordt aangegeven lift VoetbalTV de voetbal sport voor de amateurs naar een next level. Niet alleen kunnen de publiek loze wedstrijden toch door de fans bekeken worden, maar kunnen ook supporters die niet (meer) in staat zijn om naar het veld te komen de wedstrijd (terug) zien. VoetbalTV wordt dan ook breed gedragen, door de jeugd, die zichzelf eens kan bekijken, oma’s en opa’s die niet elke wedstrijd meer mee kunnen en wat dacht je van de trainers, die nu eens op hun gemak analytisch naar hun team kunnen kijken.

Daarnaast verhoogd een camera op het veld de spelbeleving. Voor de een betekend dat extra zijn best doen, want het wordt gefilmd. Voor de ander kan het net genoeg zijn om iets meer z’n best te doen om zicht te gedragen op het veld.

Ik heb nog geen enkele klacht gehad, terwijl ik altijd voor tegengas open heb gestaan. Geen ouder, geen kind heeft ooit zelfs maar gevraagd naar de privacy. Ik denk omdat TV en voetbal in welke volgorde dan ook, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en we niet beter gewent zijn. Daarbij wordt alleen het veld gefilmd en niet de toeschouwers. Er is ruimte genoeg om niet (herkenbaar) in beeld te komen.

Mocht ooit iemand aangeven dat VoetbalTV de wedstrijd niet mag vastleggen, dan gaan de camera’s die wedstrijd gewoon uit.

Laten we hopen op een breed draagvlak hiervoor en dat de regelgeving in Nederland niet in de weg zit bij dit gerechtvaardigd belang voor de voetballiefhebber.

Ik heb er bewust voor gekozen om in dit artikel geen vergelijkingen te maken, maar dat gaat zeker gebeuren als dit project wordt afgekeurd.

Hein Meijer

Lees ook het interview met Lex Muller: https://www.sportenstrategie.nl/bonden/knvb-en-clubs-steunen-voetbaltv-in-conflict-met-ap/

Bestel de clubhanddoek

klik op de banner