Overig Ster nieuws

Wij zijn momenteel hard bezig met de bouw van de nieuwe website. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alle informatie op deze website actueel is. 

De Coronacrisis heeft het verenigingsleven hard getroffen. Ook bij De Ster werd lange tijd niet gevoetbald en bestond er onduidelijkheid over de impact en het vervolg van de pandemie en de ingestelde maatregelen.

Van de nood werd echter een deugd gemaakt ; beleidsmakers en vrijwilligers zijn al in April gestart met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen en hebben inmiddels door alle geledingen van de club een groot aantal zaken in de steigers staan. De Ster is nu al (nagenoeg) klaar voor het nieuwe seizoen.

Jeugdafdeling

In de maand Mei werd de concept indeling voor 16  jeugdteams opgezet. Deze nieuwe teams zijn door ingewijden beoordeeld op sterkte en inmiddels op het juiste niveau  ingeschreven voor de competitie 2020-2021. Doordat liefst 14 jeugdspelers vervroegd worden doorgeschoven naar de seniorentak ontbreekt de JO19 komend seizoen in deze lijst. Dat is een bewuste keuze die alleen maar voordelen lijkt op te leveren. Verder nog een primeur : volgend seizoen is voor de eerste keer een JO14 team ingeschreven.

Voor het overgrote deel van de nieuwe jeugdteams is ook de staf en begeleiding al rond, zo laat de jeugdcommissie weten. Maar voor enkele teams zoeken we nog een trainer.

In het vacature overzicht is dit aangegeven.

Senioren selektie
Bij eerste en tweede elftal gaat nogal wat veranderen. De technische commissie onder aanvoering van Anton en Jean heeft hard gewerkt om ook komend seizoen weer een swingende en ruime selectiegroep samen te stellen. De details zijn al gepubliceerd op de limburgse voetbalsite “In de wandelgangen”. (Lees hier verder). Alles wijst erop dat  onze supporters komend seizoen veel te genieten gaan hebben ; met meer aanvalskracht, jeugdig elan en herkenbare teams straalt De Ster als nooit tevoren.

Senioren lager

Beschuit met muisjes bij de lagere senioren. Door een grote aanwas aan seniorenleden komt er “zomaar” een team bij. De teams van de derde helft hebben hun strijdplannen onderling al besproken en de gemene deler zal de kantinebaas tevreden stemmen. Met een nieuwe trainingsavond op woensdag in het vooruitzicht zullen de godenzonen, beesten en zoepnazen van 3, 4 en 5 ons sportpark van veel bedrijvigheid en gezelligheid voorzien. De sportieve ambities van deze teams zijn inmiddels naar beneden bijgesteld nadat bekend werd dat Randy W en Rene G zich ook in dit segment gaan begeven.

En dan de vets: Te jong voor wandelvoetbal, te oud om op een zaterdagmiddag naar de Ikea te gaan. Deze olijke groep die-hards zal volgend seizoen weer alle amateurvelden in de regio bespelen. Het voetbal is tot daar aan toe…maar wat hebben we de grappen en grollen van onze veteranen gemist.

3x Dames

Hopelijk geen beschuit met muisjes bij onze dames. De verjongingskuur die vorig jaar is ingezet krijgt een vervolg getuige de overstap van de 16 jarige Dyonne C , weggeplukt in Ophoven.  Met een groep van 25 contractspelers en een huifkar vol veterinnen belooft het weer een oergezellig seizoen te worden bij de vrouwluu, die met 1 elftal , 1 7x7 team en de veterinnen voor de prijzen zullen gaan.

Inclusief

Ze zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De walking voetballers die aan hun derde jeugd zijn begonnen en iedere maandag ochtend en vrijdagavond hun meters maken Bij De Ster. Ook zij zijn de voorbereidingen op het nieuwe voetbaljaar inmiddels begonnen. Jammer dat de Belgische afvaardiging al maandenlang wordt tegengehouden bij de grens. We hopen op coulantie van Rutte en Rijkswacht opdat de voetbalvrienden op leeftijd spoedig weer herenigd kunnen worden.

Organisatie

Vergaderd wordt inmiddels via Zoom , Teams en SKYPE. De noodzakelijke verjonging van ons bestuur was al ingezet en met het toetreden van Souad (secretaris in opleiding) en Jari (Alg. bestuurslid) is in een flinke stap in de goede richting. We zoeken nog verdere aanvulling in het bestuur , met name gericht op jeugdzaken en sponsorzaken.

Het bestuur heeft de afgelopen veel zaken gerealiseerd en vormt een dynamische en bevlogen gezelschap. Join de club.  

Middelen

De Ster is en blijft een kerngezonde vereniging met een goede financiële basis. Ook bij onze club hebben de leden hun contributies gewoon voldaan en zijn nagenoeg alle sponsornota’s betaald. Het wegvallen van kantine inkomsten en recettes heeft weliswaar een flinke impact, de diverse steunmaatregelen compenseren dat grotendeels. De Ster zal het volgende seizoen dan ook zonder problemen starten. Er is inmiddels een ruim budget vrijgemaakt voor de aanschaf van nieuwe trainingsdoeltjes en diverse materialen i.o.m. jeugdcommissie. Nieuwe ballen zijn onderweg en wedstrijdshirts zijn bijbesteld. En de kleding ten behoeve van onze jeugdtrainers wordt ook weer gecompleteerd zodat iedereen er bij aanvang van de trainingen in september er weer piekfijn opstaat.

Acitiviteiten

De afgelopen weken moesten we het zonder onze geruchtmakende voorjaarsactiviteiten stellen. Grootste gemis is onze jaarlijkse seizoensafsluiting, de summermasters ism HV ESC’90 en natuurlijk het jubileumfeest waar we allemaal zo naar hebben uitgekeken. Van uitstel komt evenwel geen afstel ; bij aanvang van het nieuwe seizoen presenteren we een alternatief programma. Het is momenteel ook nog onzeker of de Soccer Challenge doorgang kan vinden. De voorbereidingen gaan in ieder geval gewoon door en afhankelijk van de corona situatie gaan we er van uit dat onze voetbalweek in een originele danwel alternatieve vorm kan doorgaan.  

Accommodatie

Terwijl de hele vereniging gebukt ging onder de corona maatregelen zijn de mensen van onze wirkploog -zij het op gepaste afstand van elkaar –  in functie gebleven. Alles is gepoetst en aangeharkt. Sportcomplex ’t Hetjen is straks weer in topvorm en dat hebben wij aan onze wirkploog te danken. Verbouwingsplannen van kantine zijn even opgeschort maar zullen in overleg met de gemeente weer spoedig uit de kast worden gehaald. En dat geldt natuurlijk ook voor ons 2e kunstgrasveld dat voor volgend kalenderjaar op stapel staat.

Vacatures

De Ster is een bloeiende vereniging die niet wordt geleid door enkelen…..maar wordt gedragen door velen.

Dat kan dus alleen met behulp van vele vrijwilligers die belangeloos hun tijd in de club en hun hobby steken. Voor het volgend seizoen zoeken we er nog een paar :

  • Bestuursleden (algemeen , sponsoring , jeugdzaken )
  • Trainer Coach JO14-1
  • Veldtrainer JO17-1
  • Trainer Coach JO12-2
  • Beheer wasserette
  • Beheer scheidsrechterszaken

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.