Overig Ster nieuws

Niet lang na de oprichting van RKSV De Ster werd Thè Smeets lid van onze club. Hij zou uitgroeien tot een waar Stermonument. Thè startte op de Belboum als speler in de B, de jongste jeugd destijds. Later werd hij ook een enthousiaste jeugdleider. Vele decennia bekleedde hij met veel elan de functie van consul. Zorgvuldig bestuurde Thè de kalk kar en deskundig werd bepaald of het veld voldoende bespeelbaar was. Hij werd benoemd tot erelid van De Ster en zijn geuzennaam, “de nônk Thè”, zou een eretitel worden, bekend tot in de verre omtrek.

Tot de maximale KNVB leeftijd van 70 jaar voerde hij tal van officiële functies voor de voetbalbond uit. Daarna bleef Thè tot het laatste moment degene die de scheidsrechters opving en begeleidde. En natuurlijk was Thè een vaste supporter van De Ster, zowel uit als thuis. Vorig jaar nog opende hij trots, als blijvend eerbetoon voor alle verdiensten voor De Ster, zijn eigen stukje kantine, “de Thè Smeets hook”.

Zijn grootste voetbalpassie was het scheidsrechteren. Hij leidde wedstrijden op hoog niveau maar floot het liefst in zijn eigen Stein. Zo zag “de nônk Thè” vele Steinse generaties  opgroeien op voetbalschoenen. En die voetballers hadden allen diep respect voor de scheids. Een rijzige statige gestalte in het zwart die, streng maar rechtvaardig, een natuurlijk ontzag inboezemde. Bij hem protesteerde je niet …… of in ieder geval niet lang.
Afgelopen vrijdag klonk voor “de nônk Thè” het laatste fluitsignaal, onverwacht en te vroeg maar we moeten het accepteren. Ons erelid Thè Smeets is niet meer! Nônk Thè, met jou sterft een stukje van De Ster. Bedankt voor alles, we zullen je niet vergeten. Rust In Vrede.

We wensen Til, Ron en familie alle sterkte toe met dit grote verlies!

Namens bestuur en leden van RKSV De Ster

voetbalweek2019 banner