Overig Ster nieuws

Zaterdagavond om 19.30 uur is het zover: dan staat de eerste echte derby in de Ster arena op het programma. De Ster ontvangt dan GSV’28, een wedstrijd die vaak bol staat van de spanning en waarvan de einduitslag moeilijk te voorspellen is. Beide teams hebben twee van de eerste drie competitieduels gewonnen, en ook op het gebied van het doelsaldo ontlopen beide teams elkaar nauwelijks. GSV’28 lijkt erg makkelijk te scoren, bij beide overwinningen werd door GSV’28 in iedere wedstrijd maar liefst 5 keer gescoord. De verdediging van de Ster zal dus zeer alert moeten zijn vanaf de eerste minuut. Verdedigend doet de Ster het tot heden heel goed.

Want zowel tegen Heer als tegen Haelen hoefde keeper Schuman geen enkele bal uit het net te halen. In deze wedstijd kan het team van trainer Jean Maas de steun van veel supporters goed gebruiken. Speciaal de jeugdspelers van de Ster en hun ouders worden hierbij opgeroepen om zaterdagavond de Ster 1 spelers aan het werk te zien. Samen, trainer, staf en spelers van het eerste team ondersteunt door veel jeugdleden en hun ouders op weg naar de winst in de derde competitiewedstrijd op een rij. Om vervolgens de winst in de kantine tijdens de derde helft met elkaar te vieren. Dat wil toch niemand missen !!

Het tweede elftal gaat op zondag 14 oktober naar het dit jaar naar de reserve 1e klasse gepromoveerde Veritas. Zeker niet gemakkelijk, want de nieuwkomer in deze klasse doet het erg goed. Van de eerste 3 competitie wedstrijden werden er twee gewonnen waaronder een overtuigende 3-0 afgelopen zondag uit tegen LAAR. Ons tweede team lijkt op dit moment wat minder in vorm. Werd er een week geleden thuis nog gelijk gespeeld tegen Scharn, afgelopen zondag werd verloren van Meerssen 2, iets wat op grond van de eerste helft van die wedstrijd eigenlijk niet verwacht mocht worden. Het is dus zaak om vanmiddag weer eens 3 punten te pakken. Dat kan alleen als met elkaar de schouders eronder gezet worden, en men bereid is om voor elkaar te werken. Elkaars fouten corrigeren en zonder onderling gemopper er 100 % voor gaan. Dan is winst zondagmiddag in en tegen Veritas zeker mogelijk.

hallenmasters left banner