Overig Ster nieuws

Zo’n 50 leden woonden 17 september de jaarlijkse ledenvergadering bij. Het hoofdbestuur onder leiding van voorzitter Dukers had een presentatie voorbereid waarin de “state of the union” uit de doeken werd gedaan. Hierbij werd een somber toekomstbeeld geschetst. Ondanks de successen, de sfeer en de nieuwe initiatieven staat de jeugdafdeling - levensader van onze vereniging – onder grote druk. Een combinatie van demografische ontwikkelingen, maatschappelijke teneur en onderbezetting in de organisatie heeft er toe geleid dat steeds meer jeugdspelers afhaken terwijl de aanwas “onderin” opdroogt.

Deze zorgwekkende ontwikkeling vraagt om onmiddellijke aandacht omdat een dalend ledenaantal grote consequenties heeft voor de draagkracht en het huishoudboekje van de vereniging. Grote kostenposten als Huur en Energie (>30.000 euro per jaar) worden in feite door steeds minder mensen gedragen. De bijdrage van onze leden zal dus verder gaan oplopen tenzij er andere inkomsten bronnen kunnen worden gevonden.

De jeugdcommissie laat verder weten dat er dringend behoefte is aan ondersteuning op verschillende vlakken. Steeds meer ouders staan wel figuurlijk …maar niet letterlijk aan de zijlijn. Door toedoen van moderne communicatie middelen (lees app verkeer) wordt de stroom aan vragen, opmerkingen en suggesties steeds groter terwijl het kader dat hierop moet antwoorden steeds kleiner is geworden. Een situatie die niet kan voortduren!
Het app-verkeer, via Whatsapp, zal drastisch beperkt moet worden, met name aan het kader.
Een oproep aan allen om hier aan mee te werken.
Voorts zijn de eerder gestelde doelen binnen de jeugdafdeling niet haalbaar gebleken en zal De Ster  – in navolging van vele andere verenigingen – operationele samenwerking moeten gaan opzoeken om een prestatieve jeugdafdeling te blijven voeren. Op langere termijn wordt zelfs rekening gehouden houden met Fusie trajecten en Omni-verenigingen. Het sportcomplex wordt hier de komende jaren al voor ingericht door de Gemeente.

Om een verdere neergang te voorkomen roept het bestuur een aantal werkgroepen in het leven die een programma van 5 verandertrajecten zullen afwerken.

1. Uitbreiding jeugdcoördinatoren (onder leiding van …..)
  2. Opzetten nieuw technisch beleidsplan en samenwerking andere clubs (onder leiding van Anton Roest & Stef Conjour)
  3. Aanvulling sponsorcommissie en nieuwe initiatieven (onder leiding van Raymond Dukers)
  4. Opzetten aktiviteiten kalender en thema avonden (onder leiding van Tom Keulen)
  5. Completeren vacante bestuursfuncties. Tijdens de ledenvergadering werd Anton Roest aangesteld als bestuurslid TZ en trad Dyonne Conjour toe als aspirant bestuurslid. Verdere aanvulling is noodzakelijk.

Oproep aan alle leden en ouders om te beantwoorden

1. In welke werkgroep wilt u aanschuiven (2 a 3 bijeenkomsten dit najaar)
  2. Wilt u ondersteunen bij activiteiten (3 uurtjes per jaar is al voldoende !)
  3. Kunt u een sponsor aandragen of heeft u anderzijds mogelijkheden inkomsten te genereren.

Organigram 2018 RKSV De Ster

hallenmasters left banner