Overig Ster nieuws

Komende zondag gaat voor zowel ons eerste en ons tweede elftal de competitie in het nieuwe seizoen 2017 – 2018 van start. Na vrij goede resultaten in de oefenwedstrijden en de beker wacht nu het serieuze werk. In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen komt de vv Sittard op bezoek in de Ster arena. Sittard is een geduchte tegenstander die een paar jaar heeft moeten uitkomen in de derde klasse, maar nu terug is op het niveau waar deze ploeg thuishoort. Van Sittard zelf is als team niet zoveel bekend, maar als nieuwkomer in deze klasse heeft het in de eerste wedstrijden niet zoveel te verliezen.

Men kan lekker vrijuit voetballen. Het zal dan ook voor ons vlaggenschip zeker geen makkelijke middag worden. De Ster heeft in de oefenperiode en ook in de eerste twee bekerwedstrijden laten zien dat het prima kan voetballen, maar dat een slappe instelling en gemakzucht zoals in de laatste bekerwedstrijd tegen Erp leidt tot onnodig puntverlies. Een goede waarschuwing die er aan moet bijdragen dat het hele team deze middag tegen Sittard vanaf de eerste minuut op scherp staat. Voor elke tegenstander die onze arena bezoekt in deze competitie, en dus ook voor Sittard, moet het heel snel duidelijk zijn dat er voor hen geen punten te behalen zijn. Met de steun van de vele supporters, die de trainer, de technische staf en de spelers verwachten bij deze competitieopening, moet het lukken om Sittard zonder punten huiswaarts te sturen.

Voorafgaand aan ons vlaggenschip mag het tweede elftal laten zien dat het dit jaar mee wil doen met de besten. SCM, de eerste tegenstander uit Maastricht, is hiervoor een prima test. Immers deze ploeg is traditioneel fysiek sterk en kan daarnaast ook nog goed voetballen. Men heeft nog wel eens de nacompetitie voor promotie naar de reserve hoofdklasse gehaald. Een tegenstander van formaat, waaraan ons piepjonge tweede elftal onder de bezielende leiding van de nieuwe trainer Jean Janssen de handen vol zal hebben. Ervaren spelers als Joep Nacken en Steve Krijgsman zullen jonkies op sleeptouw moeten nemen op weg naar de eerste overwinning van dit nieuwe seizoen. Ook het tweede elftal rekent erop dat veel supporters hen willen ondersteunen.

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht

Geen evenementen