Overig Ster nieuws

Wij zijn momenteel hard bezig met de bouw van de nieuwe website. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alle informatie op deze website actueel is. 

Met veel plezier en inzet is de eerste training van het nieuwe walking football team voltooid. Geschiedenis is er geschreven, niet door de leeftijd, maar omdat deze groep de eersten zijn die het walking football in Stein op de kaart hebben gezet. Letterlijk zijn de 'eerste stapjes' onder toeziend oog van trainer Funs Deguelle gezet. Dat Walking Football niet zomaar een balletje trappen is kwamen de heren snel genoeg achter. Er wordt goed getraind en vanaf nu elke maandag vanaf 15 uur.

"Eerste teamfoto van het Walking Football Team van RKSV De Ster. We hopen er natuurlijk snel een uitgebreid elftal van te kunnen maken."

de ster stein walking football 1

Nu is het de beurt aan de categorie 55-plus, middels het landelijk sterk opkomende Walking Football.

Walking Football is bedoeld voor mannen en vrouwen vanaf 55 jaar. Bij deze voetbalvorm mag er niet worden gerend, de bal mag niet boven heuphoogte komen en het maken van slidings is niet toegestaan. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen. Er wordt gespeeld op een veld van 40 x 25 meter. Walking Football is erg geschikt voor wat oudere sporters die op een verantwoorde manier aan hun conditie willen werken. Het tactisch aspect van het voetballen krijgt hierdoor een nieuwe dimensie. Het fysieke karakter van voetbal maakt dus plaats voor een rustige vorm van bewegen.

Niet alleen het voetballen staat daarbij centraal. Maar juist ook het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in de kantine.

We zijn gestart: elke maandag vanaf 15 uur tot 16 uur in samenwerking met Funs Deguelle ( Fundeg-movement ) en Stichting Ecsplore. Funs Deguelle ( www.fundeg.nl )  is  gediplomeerd en gespecialiseerd in het verzorgen van bewegingslessen voor senioren vanaf  50 jaar. Stichting Ecsplore ( www.ecsplore.nl ) werkt sinds 2009 in de Westelijke Mijnstreek aan het sportieve en culturele klimaat en levert daarmee een bijdrage aan een gezonde en actieve leefstijl en sociale ontwikkeling. Ecsplore organiseert o.a. jaarlijks fitheidstesten voor senioren.

Om mee te doen met het Walking Football, moet je 55 plus zijn, maar hoef je niet perse lid te zijn/worden van vv De Ster. Dit mag natuurlijk wel. Er wordt getraind op de maandagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur op het hoofdveld ( kunstgrasveld ). Het adres: sportcomplex ’t Hetjen, Heisteeg 98 in Stein. Na afloop van de training word er nog gezellig nagebabbeld onder het genot van een kopje koffie/thee. Ben je geïnteresseerd, man of vrouw, dan kun je gewoon een keer vrijblijvend de training bezoeken. Voor aanmelden of meer informatie kun je ook een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Spelregels Walking Football

Walking Football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal met een aantal uitzonderingen. Namelijk er mag niet worden gerend, er is geen buitenspel en er zijn geen keepers.

Er zijn 14 gouden regels van Walking Football opgesteld.

 1. wedstrijden duren 15 minuten.
 2. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers (veld 40 bij 25m)
 3. Halverwege de wedstrijd is er de mogelijkheid om spelers te wisselen. Tijdens het spel is dit niet toegestaan. Behalve als er een blessure is en het spel is stilgelegd.
 4. Alleen wandelen is toegestaan. Ook als de bal niet in de buurt is.
 5. De bal mag niet boven de heup.
 6. Geen buitenspel.
 7. Slidings zijn verboden.
 8. Niet in de rug duwen (geen ruw spel).
 9. Een vrije trap wordt altijd indirect genomen ( 3 m. afstand ).
 10. Verlaat de bal het veld, dan wordt de bal, op de plaats waar de bal het veld heeft verlaten, met de voet in het spel gebracht. ( 3 m. afstand ) Hierbij mag een speler de bal in het spel brengen door te passen of te dribbelen. De bal moet wel stil liggen.
 11. Geen penalty’s. Maar een indirecte vrije trap.
 12. Na een doelpunt volgt een aftrap in het midden van het veld.
 13. Rennen wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de plaats waar de speler is begonnen met rennen.
 14. Er mag niet worden gescoord van eigen helft.

rksv de ster walking football 2018 2x500

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.