Overig Ster nieuws

Om half twee die zondag mocht ik aanwezig zijn en werden mama, papa en ik opgewacht door Jan Weijers. Papa had me verteld dat dit een Sterlegende was, “ze noemen hem de kampioenenmaker” had hij eerbiedig gefluisterd. Meer dan 40 jaar jeugdleider en 25 kampioenschappen zouden op Jan’s palmares staan. Nou overdrijft mijn pappa wel eens maar dit zijn toch aantallen waar het je van gaat duizelen. Samen gingen we naar de bestuurskamer waar ik allemaal mannen en vrouwen een hand mocht geven en waar Jan me uitlegde wat er allemaal ging plaatsvinden. Eerst mocht ik de wedstrijdbespreking van trainer Czornyj en zijn elftal bijwonen. Daarna werd ik gemasseerd door Wesley Wanten en die deed ook iets op mijn shirt spuiten. Daar moest ik aan ruiken en dan zou ik nooit meer moe worden.

ian1
Vlak voor de wedstrijd mocht ik bij de scheidsrechter komen. Hij gaf de grensrechters instructies en vervolgens gingen we samen met de elftallen het veld op.

ian2Ik mocht de door C&E gesponsorde wedstrijdbal dragen en nadat ikzelf en alle spelers met elkaar handen hadden geschud mocht ik samen met mijn grote neef Timo de aftrap nemen. Timo mocht blijven staan maar ik moest een doelpunt proberen te maken bij de keeper van Eijsden. Ik rende zo hard als ik kon en wachtte totdat de keeper een beweging maakte, daarna schoot ik de bal in de andere hoek. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel heel blij was met dat doelpunt.

ian3Ik rende terug naar de dug-out van De Ster en daar werd ik gefeliciteerd met mijn doelpunt door mijn neef Mike en de andere spelers en trainers.

ian4De eerste helft liep prima, we kwamen met 2-0 voor door Ricardo en Giel. Toen werd Thijs uit het veld gestuurd terwijl hij geen overtreding had gemaakt en niks gedaan wat een ander pijn kan doen. Dat snapte ik niet helemaal. Gelukkig maakte Ricardo op aangeven van Marco nog 3-0 en dat was de ruststand. In de rust mocht ik met de wisselspelers warm schieten. Mijn vriend Levi Snackers mocht ook mee doen. Dat was leuk tegen Mike en de anderen. Ik kreeg ook nog snoep en AA van Jan.

ian5Toen begon de spannende tweede helft. Die volgde ik weer vanaf de bank. Het werd 3-1 en een beetje billenknijpen. Mike viel in en de jongens werkten keihard en kregen geen tegendoelpunt meer. Ricardo maakte er nog 4-1 van in de laatste minuut. De periode titel was binnen.

ian6Op het veld werd alvast een feestje gevierd en daarna mocht ik mee naar de kleedkamer waar het feestje een feest werd. De trainer zette mij op een tafel en ik kreeg een bal met de handtekeningen van alle spelers erop. Ook vroeg hij aan mij wat de stand was geworden. Ik zei “5-1” (want ik vond dat mijn doelpunt ook mooi was). Die trainer is leuk en ik vind het jammer dat hij de club verlaat ook al heeft hij mijn vader dit seizoen geen kans meer gegeven in het eerste. Ik stond nog steeds op de tafel toen de trainer tegen me zei “nu moet gij niet verschieten”. Ik was nog aan het nadenken wat dat betekende toen plotsklaps het Belgisch volkslied werd ingezet, dat ging zo:

(trainer) “ZiekkeZakkeZiekke” (spelers) “Ho Ho Ho”
(trainer wijzend op “mijn“ tafel) “Wat is dit?” (spelers) “Ein taofel!”
(trainer weer wijzend op “mijn“ tafel) “Wat is dit?” (spelers) “Ein taofel!”
(trainer nog eens wijzend op “mijn“ tafel) “Wat is dit?” (spelers) “Ein taofel!”
(iedereen) “Ho Ho Ho La la la Ho Ho Ho la la la la la la la la la la la la la”
Ze dansten allemaal om mij en mijn tafel heen en gooiden water, kleren, bier en zo over me heen.
In het begin “verschoot” ik even maar toen vond ik dit toch wel heel, heel erg leuk!

Mijn vader en moeder kregen nog “een hele raffel” bonnen van Jan Weijers. En ik speelde nog wat op het veld en paste goed op mijn bal. Een beetje later dan normaal viel ik lekker en tevreden in slaap na een hele mooie en bijzondere dag die ik niet snel meer zal vergeten.

Daarom ……………………..Hartstikke bedankt De Ster!!

Ian