Overig Ster nieuws

De eerste drie weken van de voorbereiding zitten er al op. Tijd voor sterwatcher ESGEE om de balans op te maken.
Selectieteams De Ster onderweg naar de competitievorm.
De jaarlijkse voorbereiding op de competitie is in volle gang. Een gruweltijd voor trainers.

Spelers komen en gaan op vakantie, en van de trainers word verwacht dat op het eind van de rit, bij competitiebegin, alles top draait.

Op 27 augustus werd gestart met de trainingen. Op 5 augustus vond de eerste confrontatie plaats tegen de formatie van het naar de derde klasse gepromoveerde Geusselt Sport. Al ras bleek dat de Maastrichtenaren al een eindje verder waren in de voorbereiding. Ze combineerde er lustig op los en brachten De Ster herhaaldelijk in moeilijkheden. Tot de rust kon De Ster nog bijbenen, maar 10 minuten na rust wekte het geen verwondering dat Geusselt Sport brutaal de leiding nam . Op karakter kwam De Ster een kwartier voor tijd via Jair Kock nog op gelijke hoogte. Geusselt Sport schakelde een tandje bij en 5 minuten voor tijd scoorde de gasten de verdiende 1-2.

9 augustus volgde de confrontatie tegen 1e klasser SV Meerssen. Door nieuwe blessures ( Barney en Kevin) trad De Ster aan met de voorhoede van De Ster 2, die enkele dagen hiervoor een sterke indruk had gemaakt in de wedstrijd tegen Schinveld. SV Meerssen, vrijwel compleet, had al een viertal wedstrijden achter de kiezen, en greep De Ster vanaf de aftrap bij de keel. Vooral door het ijzersterke optreden van het centrale duo Di Lernia en Hodselmans kwam De Ster het eerste half uur ongeschonden door. Net op het moment dat De Ster beter in de wedstrijd kwam wist Raymond Frijns van de gasten een vrije trap loepzuiver in de verre hoek te deponeren. Tien minuten na rust werd de druk van Meerssen dermate hoog , dat Randy Wanten tweemaal doelman Mario Bocken passeerde en de eindstand bepaalde op 3-0.

Op 14 augustus was de sterke Belgische 2e klasser Nevok Gruitrode te gast bij De Ster. Vergeleken met de twee voorgaande wedstrijden was er een duidelijke progressie zichtbaar bij De Ster. Al snel opende Stan Goossens de score, maar even snel maakte de Belgen gelijk1-1. Bij deze goal en ook later in de wedstrijd bleek dat De Ster bij snelle tegencounters van de Belgen erg kwetsbaar was.

Bart Linders zorgde nog na een gave aanval voor de rust voor de 2-1. Na de thee nam Gruitrode aanvankelijk het initiatief hetgeen ook al snel resulteerde in de 2-2. De Ster nam het initiatief weer over en na een prima aanval over rechts kwam de bal voor de voeten van Randy Wanten die besloot nu ook eens de keeper van de tegenpartij te passeren. Het moet gezegd een puntgave treffer 3-2. Het laatste halfuur bracht Ronny Czornijj de van een blessure teruggekomen Barney en Hoessein en de talenten Spaans en Lucassen in. Barney betaalde zich al gauw uit, op geheel eigen wijze scoorde hij de 4-2. Even verslappen en Gruitrode maakte via de gevaarlijke spits Verstegen een wereldgoal even later gevolgd door een keiharde kopbal en de stand was weer gelijk 4-4. Het slotakkoord was weer voor Barney die 8 minuten voor het einde de overwinning veilig stelde. Een duidelijk stijgende tendens was in deze wedstrijd waarneembaar.

Assistent trainer Ruud Crutzen was met het tweede tot dusver tweemaal actief. Beide keren wonnen de reserves. Eerst werd Schinveld 1 in eigen huis gevloerd met 1-4. In een prima partij voetbal scoorde Marko Jevric 2x en Randy Wanten en Jeffrey Coumans. Dinsdag jl werd in het “ geheim” geoefend tegen FC Hoensbroek 2. Middels een doelpunt van Joep Nacken werd ook hier de volle buit binnengehaald.