Overig Ster nieuws

rouwkaarsjes

Zondag 15 januari jl. hebben we in groot verdriet afscheid moeten nemen van René van Mulken. Na een heel zware operatie heeft hij een week lang alles gegeven om te overleven. Het mocht niet zo zijn.

René, Né van Jaate, was naar alle waarschijnlijkheid de grootste supporter van De Ster. Vanaf zijn prille jeugdjaren volgde hij onze club bij zowel uit- en thuiswedstrijden. Gedurende de wedstrijden stak hij zijn mening over het spel niet onder stoelen of banken. Nadrukkelijk aanwezig, kritisch, fel en met hart en ziel supporterde hij onze club. Maar altijd, verlies of winst, was daar zijn stille genieten.

En waren de punten binnen dan straalden zijn pretoogjes want er was gevoetbald zoals hij dat wilde. Bij thuiswedstrijden was hij ruim van te voren aanwezig, zittend aan zijn tafeltje genoot hij in de kantine. Als het even kon deelde hij met iedereen zijn nieuwste vangst. Een mooie foto of een mooi verhaal over onze club. Né was de eigenaar van een gigantisch archief aan Stermateriaal. Hij ploos het internet en alle kranten uit om een zo compleet mogelijke verzameling te hebben. Vanaf het midden van vorige eeuw had hij alle foto- en tekstmateriaal over De Ster verzameld. Mooi in mappen waarop hij trots en zuinig was.

Né, helaas kon jij die laatste wedstrijd niet winnen. Met de woorden uit jouw lievelingslied van Monika Martin nemen wij afscheid “Goodbye Farewell”. Jouw plek, linksboven op onze tribune, zal voor altijd leeg zijn. Maar we zijn er zeker van dat jij op de VIP tribune hierboven geen wedstrijd van onze club zult overslaan. Rust zacht Né, wij zullen jou erg missen en leven intens mee met Maria, Patrick en Roy.