Overig Ster nieuws

Afgelopen maandag 22 augustus 2016 is ons in de persoon van Jan “van Jôppe” Paulissen een markante, dierbare Steindenaar en Sterman ontvallen. Jan werd 85 jaar oud en heeft De Ster in het allergrootste deel daarvan een heel warm hart toegedragen. Jan was een bijzondere man, een man ook met een fantastische warme stem. Zijn mooie donkerbruine stem is nog te bewonderen als achtergrondstem bij de “Historische Film Stein”. Op YouTube kun je een uur lang genieten van hoe Stein vroeger was, verbaal begeleid door Jan. Hij kende Stein en haar Steindenaren door en door.

Jan was een sociale man die maatschappelijk erg betrokken was. Naast onze club spande hij zich ook in bij diverse andere verenigingen en instellingen in ons dorp.
Voor vele Steinse generaties jeugd stond hij een halve eeuw lang garant voor het Sinterklaas moment van het jaar in de haven van Stein. Hij was heel trots op zijn 75 jarig lid zijn van onze club en vond het maar wat erg dat dit door een korte periode, waarin hij in Valkenburg woonde, onderbroken werd.
Hierdoor was hij formeel “slechts” 55 jaar lid. Een jubileum dat wij begin januari 2015 samen met zijn vrouw, dochter, schoonzoon en kleinzoon gevierd hebben in onze kantine.
De twintig ontbrekende jaren daarvoor tellen wij als Ster natuurlijk gewoon mee als eerbetoon aan zijn geel zwarte hart.
Jan was oud voetballer, actief supporter, doener bij allerlei zaken die De Ster betroffen. Jan was van 1958 toy 1977 de kastelein van café “Jan van Jôppe”. Vele Stervoetballers en supporters zaten daar aan de bar, vooral in de tijd dat we speelden op sportcomplex “De Belbaum”. Jan en zijn café waren ook erg bekend bij de jeugd. Een van de geel zwarte Sterkastjes hing bij Jan aan de muur. De plek waar je een aantal keren per week heen fietste om te kijken of je opgesteld was of om (na een regenbuitje) te kijken of het voetballen niet was afgelast.
Jan, onze dank voor alles wat jij voor ons betekent hebt is groot. Wij zullen jou niet vergeten en wensen jouw familie veel sterkte.

Vaarwel grote Sterman, rust zacht!