Overig Ster nieuws

De veteranen van De Ster krijgen jaarlijks vele aanmeldingen van nieuwe adspirant leden. Zelden was een aanmelding zo aangrijpend als deze. Lees daarom op uw gemak verder. Als de veteranen positief besluiten is er komend jaar met regelmaat op zaterdag weer iets te genieten op “’t Hètje”. Een grote voetballer, groot tacticus, groot technicus en iets minder groot loopwonder maakt dan zijn come back!

Aangeklopt bij Petrus aan Hemelpoort..... Maar niet binnen gelaten!!

Geacht dagelijks bestuur, beste veteranen,

Op 8 april j.l. heb ik aan de hemelpoort bij Petrus gestaan en aangeklopt om de hemel binnen te treden na een bewogen aards leven van 47 jaar. Ik dacht dat ik maatschappelijk, wereldwijds, artistiek en sportief al mijn taken had vervuld en dat het goed was geweest. Dat leidde tot de weg naar de hemel op 8 april 2016 en om 08:00u klopte ik dan ook aan, op de al eeuwen oude en bekende poort van de hemel.

Petrus deed na enkele minuten de zware poort open en met verbaasde blik in zijn ogen verwelkomde hij mij aan de poort. Echter zijn verbaasde blik gaf mij te kennen dat er iets niet goed was. Petrus sprak tot mij en zei: “Steefihno, Gij zijt te vroeg om het aardse voor het eeuwige te verruilen...”. Ik werd op dat moment onzeker over mijn taken die ik in mijn aardse leven vervuld had en vroeg om uitleg aan Petrus.... Petrus liet mij aan de poort wachten om zelf terug te keren naar de hemel. Zo’n 6 uur lang heb ik aan de hemelpoort moeten wachten. Dan gaat de hemelpoort open en komt Petrus met John de Kapper, Sjeuf Cleuskens, de heer J. Cruijf, Bennie Neijman en nog enkele andere maatschappelijke corifeeën naar buiten. Zoals Petrus mij al had verwittigd was ik te vroeg...... veel te vroeg. Na overleg in de hemel met verschillende, naar de hemel verrezen maatschappelijke, artistieke, sportieve en sociale partners zouden mijn taken op het aardse nog niet vervuld zijn. Dus na een uitgebreide uitleg van Petrus “himself”.... zijn, op 8 april mijn longen weer gaan ademen en is mijn hart weer gaan kloppen..... en heeft ADIDAS mij Copa Mondials toegestuurd!!

Één van mijn onvervulde taken volgens Petrus is dat mijn voetbalcapaciteiten niet zomaar het aardse mogen verlaten daar nog legio voetbalverenigingen als tegenstanders, duizende toeschouwers, voetballiefhebbers, besturen, aanstormende jeugdtalenten, UEFA & FIFA leden van mijn voetbalcapaciteiten nog jaren mogen, willen en kunnen genieten..... Het was dan ook voor mij de belangrijkste taak om op 8 april jl weer terug te keren vanuit de hemel om mij weer beschikbaar te stellen voor de “Veteranen van RKSV DE STER”. Of zoals dat in bescheide voetbaltermen heet, graag zou ik me weer aanmelden als ACTIEF voetballid van de Veteranen van de Ster.

Op 8 april na het ontwaken uit mijn klinische dood had ik niet direct het besef wat mij was overkomen en de taken die er nog op het aardse door mij ingevuld moesten worden. Zelfs niet nadat ik door overledenen (John, Sjeuf, J. Cruijff, B. Neijman, etc.) was aangesproken die blijkbaar mijn voetbal- en zangkwaliteiten... adoreren!!! Als Maastrichtenaar word je in principe geboren en getogen ZONDER vrienden. Echter nadat Petrus mijn hart weer liet kloppen, kreeg ik vele berichten via mijn telefoon van o.a. Lei Frederiks, Gerard Martens, Jos Driessen, Jos Muris, Hans Linders, Frank Rutten, Huub Driessen, Roger Damen, Piele, De voorziter van de Vets; Rene Hillen, Misha en Ralf Dreesen, Peter (KUT) Janssen, Ron Marschal, Eddy Ubbink en natuurlijk mijn dierbare vriend Willem Thewissen, die zelf een aantal jaren geleden het loodje bijna had gelegd na een voetbalwedstrijd... en velen meer die ik nu vergeet bij naam te noemen. Bij Frans en Annelies werd ik zelfs op de koffie uitgenodigd. Van Rob Schulpen kreeg ik een aandoenlijk en beterschaps appje ondanks dat ik slechts 10 min. met hem met De Ster 3 in `STEIN ZUID` gevoetbald had, en ik een ERBARMELIJK slechte voetbal indruk achtergelaten had, reken ik Rob nu ook tot mijn VASTE VRIENDEN, net als alle bovengenoemde kanjers.

Mijn besef is eigenlijk pas aangewakkerd door één iemand die mij raakte, die mijn hand aan mijn bed vasthield en die mij ECHT het besef gaf dat ik terug moest komen..... Op maandag 11 april klokslag 12:00 uur stapt op slangen-leren laarzen, in een getailleerd modieus colbert en in trendy gekleurde kakibroek, DE flamboyante man mijn kamer binnen in het AZM te Maastricht. Een man van aanzien... zelfs na een korte periode te wonen in Maastricht, is hij één van hen!!! Rieu, Dumolin, Boudewijn Senden, Ad wijnants, Minister Ploumen en zelfd D’artagnan ... allemaal Bekende Maastrichtenaren waar hij het GSM nr. van heeft. Deze man kwam met een fles Duvel de kamer binnen en met een charisma waarbij de tijd van alle zusters en broeders even stilstond. Het bezoekuur was nog niet begonnen maar op de afdeling cardiologie zou voor hem die dag dat HIJ visiteert..... de bezoekenuren verlengt worden met 24 uur!!! Deze man die mij daar op die bewuste maandag de 11de april bezocht, haalde mij over om weer de kicks aan te trekken en met hem weer in alle uithoeken de velden te betreden en wedstrijden te spelen waar menige toeschouwer 100-de km’s voor zou rijden. De man die uit eigen beweging samen met mij een foto op social media zetten. Deze rots in de branding die al decenia lang de Ster verdedigt met hand, tand en met vooruitziende fashiontrends stond aan mijn bed, Self-made-man: “MAT CREMERS”....!

Het spreekt voor zich hoe ik tot deze keuze en dit verzoek ben gekomen om toch nog jaren een partijtje te voetballen en mijn rentree te maken bij de Veteranen van de Ster. Adidas heeft mij ook dit jaar weer contractueel vastgelegd om op de Copa’s te spelen. Graag verneem ik wanneer ik mijn debuut kan maken en wellicht in mijn bescheidenheid of er nog bezwaren zouden zijn betreffende mijn terugkomst bij de Veteranen RKSV De Ster.....

Met vriendelijke groet,
Steef van der Woude