Overig Ster nieuws

Alsof ze naar de Kalei gezwommen waren in plaats van gefietst kwam de D binnen. Ze waren dan wel halverwege opgehaald met de bus maar het was genoeg voor een flink nat pak. De E en F waren al binnen en mochten hun kamers zoeken, de bedden opmaken en spullen "netjes" in de rekken leggen. Dat laatste is er het hele weekend niet van gekomen ;)

Verder waren er genoeg activiteiten om iedereen goed bezig te houden. Lees verder om ook de vele foto's te bekijken.
Hier vind je de vele vele foto's of klik op de groepsfoto. Maar lees ook vooral verder om een juist beeld van de dagen te krijgen. Zet ook even in de STER groepsappjes dat de foto's online staan!
panorama groep
Met meer dan 70 deelnemers een weekend bezig zijn in regen en zonneschijn levert met alle activiteiten zo'n 500 foto's op om nog eens lekker na te genieten.
Door het slechte weer kon de vrijdagavondactiviteit die gepland stond niet doorgaan. Maar aangezien iedereen nog zoveel te ontdekken had op de kampeerlocatie was de ingelaste discoavond onder leiding van Stef voldoende om een hoopvolle poging te doen om de kinderen moe te krijgen zodat er op tijd naar bed gegaan zou worden. Dat bleek achteraf ijdele hoop. De groep STER jeugd wist van te voren al dat de gemiddelde kampleider bij lange na niet zo streng is als de meeste ouders ;) en waren dan ook vastberaden in hun plan het de leiding zo moeilijk en laat mogelijk te maken. De enge verhalen over de hongerige everzwijnen in het bos hield de meeste kinderen nog enigszins in de buurt van het kamp. 
Door het verbod op tablets en smartphones werd ook de 'analoge' spelavond een succes. Voor sommige kinderen leek het echter alsof het de eerste keer was dat ze een bordspel zagen aangezien er hier en daar naar een AAN knop gezocht werd ;) Na de uitleg dat ze zelf moesten bewegen met de pionnen en dobbelsteen kwam alles alsnog goed.
ijdeltuitjesDe ijdeltuitjes kon je er zo uithalen, deze heren wilde er voor deze avond op en top uitzien.
 
Na de disco werden hier en daar wat pogingen gedaan om te gaan slapen, tanden poetsen, pyama's aan, en nadat iedereen over bijna iedereen had geklaagd dat de ander te veel lawaai maakt en er daardoor niet geslapen kon worden werd opnieuw iedereen waarschijnlijk zo moe van zichzelf dat het er op leek dat rond half drie de meeste oogjes en snaveltjes wel dicht bleven. 
 
ochtendgymDe volgende ochtend werd het ochtendappel ingeluid door Nancy die met een groot formaat pannendeksels het nodige aantal decibel wist te bereiken dat iedereen letterlijk uit bed werd get(d)rild. Nog voor het ontbijt werd, ook weer door Nancy, de ochtendgym verzorgt. 
Daarna zou een zonnige, warme en vooral drukke dag volgen met een flinke boswandeling en zevenkamp. Maar na zo'n lange nacht met voldoende nachtrust zou dat voor niemand een probleem hoeven zijn. Je hoorde dan ook niemand klagen of naar de tijd en afstand vragen ;)
Tijdens de zevenkamp werden de laatste restjes energie uit de jeugd geperst in de hoop dat de leiders de komende nacht weer een beetje bij konden slapen. Zie de vele foto's voor een juist beeld van de dag die de kinderen met veel plezier doorstaan hebben. 
Die goede inzet werd met een gezonde hap beloont. Rond zes uur reed de frituur letterlijk voor, hoe vaak kun je dat zeggen?
avondeten
Na alle lichamelijke inspanning was het 's avonds nog tijd voor de geestelijke in/ont-spanning. Eerst de grote voetbalquiz gevolgd door de voorspelbare maar uiteindelijk toch nog spannende finale van de Champions League. 
Zondag was het na het spek met ei ontbijt tijd om alles weer in te pakken en de kamers op te ruimen. Veel gevonden voorwerpen en.... de winnaars uit te roepen. Hoewel iedereen na zo'n slopend weekend natuurlijk winnaar was werden toch even de winnaars van de speurtocht, zevenkamp en het avondspel met een applaus en de eeuwige eer beloont. 
winnaarsHet kamp en de dag werd afgesloten met levend stratego aka lekker rennen door de bossen. De D mocht eerst nog enkele baloefeningen uitvoeren waar ze niet heel erg blij mee waren. Maar na de toezegging dat zij na de lunch ook levend stratego zouden gaan spelen waren ze tevreden. Dat zij het spel in de stromende regen moesten spelen namen ze maar voor lief, ze hadden namelijk hun zin en dan moet je niet zeuren over een paar druppels. De E en F mochten hun laatste krachten meten met een ouderwets potje touwtrekken in diezelfde regen. 
Moe en voldaan én vooral nat werden vervolgens alle kinderen opgehaald waardoor de leiders alleen achterbleven met een stapel gevonden voorwerpen maar gelukkig geen 'kinderen'. De D werd uiteindelijk niet fietsend naar huis gestuurd en met een grote aanhanger werden de fietsen naar Stein gereden.  
Met een vakkundige laatste veeg werd ook het terrein weer schoon opgeleverd voor de volgende groep.
schoonmaak
 
Persoonlijke noot
Ik mocht het dit jaar persoonlijk beleven en met de camera zo veel mogelijk momenten vastleggen. Een groot compliment aan Joep, het applaus van de kinderen voor jou aan het einde was eigenlijk nog te klein om aan te geven hoe geweldig je dit allemaal georganiseerd hebt en hoe flexible je bent. Ondanks het slechte weer hebben de kinderen zich geen moment hoeven vervelen. Natuurlijk gaan deze complimenten naar het complete team die als een goed gesmeerde motor het weekend voor iedereen onvergetelijk hebben gemaakt! 
Hein

PS: deze foto is in scène gezet en kunnen geen rechten aan ontleent worden ;)

Klik hier voor alle foto's

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.