Overig Ster nieuws

GEEF JE OUDE VOETBAL / SPORTSCHOENEN EEN TWEEDE KANS IN DE SLOPPENWIJKEN VAN MOZAMBIQUE

Ook in het straatarme Oost- Afrikaanse Mozambique, 20 x Nederland en 24 miljoen inwoners, is voetbal de populairste sport. Ook het damesvoetbal zit in de lift.
Omdat de ouders, van de meestal grote gezinnen, nauwelijks genoeg geld hebben om hun kinderen eten te geven is er voor de aankoop van voetbal/sportschoenen al helemaal geen ruimte.

Mozambique1Om de jeugd uit de sloppen toch de gelegenheid te geven om te voetballen is bij de Mozambikaanse voetbalbond de uniforme regel van kracht dat teams onder de 13 jaar, zonder uitzondering, op blote voeten moeten spelen op de zandvlakten die voor voetbalvelden moeten doorgaan.

Als de voetballertjes 13 jaar zijn en in competitieverband willen spelen zijn echter schoenen verplicht en dan beginnen de financiële aanschaf problemen.

Martin Creuwels, oud eerste elftal speler, jeugdcoördinator en trainer van De Ster is sedert 2000 reeds 7 x, als vrijwilliger, afgereisd naar de sloppenwijken van de hoofdstad Maputo om er voetbalclinics, trainersopleidingen en voetbaltoernooien te organiseren.

Hij kent de situatie ter plaatse en wordt er elke keer opnieuw geconfronteerd met smekende ouders en spelers die bedelen om echte voetbal/sportschoenen.

Bij zijn laatste voetbaltrip in Mozambique ( november/december 2015 ) maakte hij het mee dat een speler, die wél in het bezit was van voetbalschoenen, tijdens een toernooi zes keer zijn schoenen uitleende aan andere deelnemers die er geen hadden.

Voetballen is een van de weinige ontspanningsmogelijkheden die er zijn om de armoede en de dagelijkse ellende voor even te vergeten. Alleen met uw hulp kunnen ze echt voetballen!

Mozambique2

DAAROM HET VRIENDELIJKE VERZOEK;

Bewaar bij de aanschaf van nieuwe voetbal/sportschoenen je oude en geef ze, indien ze nog in redelijk goede staat zijn, een tweede kans in de sloppenwijken van Mozambique.

Zij zullen er zeer dankbaar en trots zijn op hun eerste echte paar voetbal/sportschoenen.

INLEVEREN VANAF SCHOENMAAT 37 t/m ALLE SENIORENMATEN

Kan vanaf heden – einde seizoen uitsluitend in de verzamelbox in de kantine bij De Ster, of bij Jan Weijers in het jeugdhome/secretariaat op het complex van De Ster.

Ook (tweedehands) keepers handschoenen zijn van harte welkom!

Martin Creuwels, zal het transport verzorgen via donaties, die onmisbaar zijn, aan:

Stichting pater Maas Mozambique te Urmond, NL 92INGB0008485088

en dankt u namens de kansarme jeugd van Mozambique heel hartelijk voor uw medewerking.

VOOR MEER INFO ZIE SITE: www.stichtingpatermaasmozambique.nl

Mozambique3

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht