Overig Ster nieuws

Project: jeugdopleiding De Ster Stein

Ik wil als hoofdtrainer mijn dank uitspreken naar de werkgroep die het mogelijk maakt dat de Ster jeugd in de toekomst in nog betere omstandigheden kan gaan trainen, wedstrijden spelen en begeleid worden. Namen ga ik hier niet noemen want dan zou ik ongetwijfeld mensen vergeten en in een grote familie die De Ster toch wel is, verdient niemand het om gekwetst te worden.

Toen ik op de hoogte werd gebracht van de geplande workshops en cursussen voor de jeugdtrainers, heb ik onmiddellijk gezegd ik zal er ook bij zijn. Als hoofdtrainer vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt bij De Ster jongeren.

Als ik de namen zie die meewerken aan dit project, Martin Vrösch een geweldig persoon en een voetbalkenner in al zijn facetten. Cock van Dijk die zijn sporen heeft verdient bij AZ en gewerkt heeft met jongeren die nu bij AZ op één spelen.

Ik ben ervan overtuigd dat De Ster stap voor stap aan het groeien is als vereniging. Als ik op de club aan kom voor de training van de selectie, is het steeds een drukte van jewelste op de terreinen. Je kan links en rechts om je heen kijken overal lopen er gemotiveerde spelertjes, begeleiders en trainers rond.

De club is herkenbaar voor iedereen, het vlaggenschip speelt met louter Steinse jongens op een enkeling na. Het beloftenteam speelt hoofdklasse met alleen maar Steinse jongens. Bob Dukers en Sjoerd van Mulken zijn 16 jaar en hebben dit seizoen hun debuut gemaakt in de hoofdmacht.

Dit zijn voorbeelden dat je bij de Ster goed zit. Voorbeelden ook die een stimulans moeten zijn voor anderen. Bij De Ster krijgt iedereen kansen en die kansen worden nu nog vergroot door het project dat deze werkgroep bij de jeugd op poten zet.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en De Ster heeft jeugd in overvloed dus is er een toekomst. De jeugd zal de komende jaren nog beter gaan trainen. Zowel het individueel als collectief vermogen zal een goed niveau gaan bereiken door de thematrainingen die gegeven gaan worden door bekwame en gemotiveerde trainers.

Om te eindigen wil ik zeggen dat ik 5 jaar geleden bij de Ster ben gekomen als een vreemdeling die de club niet kende. Nu kan ik zeggen dat dit de club van mijn hart is. Wie zich hier niet thuis voelt, moet de oorzaak bij zijn eigen persoontje zoeken.

Ik ben zeer trots dat ik hoofdtrainer ben van deze prachtige vereniging.

De hoofdtrainer: Ron Czornyj