Overig Ster nieuws

Wij zijn momenteel hard bezig met de bouw van de nieuwe website. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alle informatie op deze website actueel is.

Beste trainers, zoals eerder aangekondigd, is met ingang van 2016 een voetbaltechnische commissie voor de jeugdafdeling in het leven geroepen. Eén van de speerpunten van deze commissie is dat we structureel willen gaan werken aan de begeleiding en opleiding van onze jeugdtrainers en jeugdleiders. Naast de workshops, waarover al eerder is gecommuniceerd, willen we bij deze een tweede initiatief aan jullie kenbaar maken. Een initiatief waar wij persoonlijk erg trots op zijn en dat we graag met jullie tot een groot succes willen maken:
Techniektraining voor trainers door Cock van Dijk (download de info PDF)

Cock van Dijk is een jeugdtrainer in hart en nieren, uit het westen van het land. Als Hoofd Jeugdopleiding van VV Barendrecht heeft hij meer dan 10 jaar aan de basis gestaan van de uitgroei van de jeugdafdeling van die vereniging tot door de KNVB erkende beste amateur jeugdafdeling van Nederland. Daarnaast is hij als techniektrainer verbonden geweest aan AZ.

Zijn visie op het trainen van jeugdspelers is helder:

Geen enkele jeugdtrainer zal zijn kinderen/spelers technisch en tactisch iets kunnen en willen leren als hij dat niet zelf beheerst.

Voor de ontwikkeling van kinderen zijn jeugdtrainers ontzettend belangrijk. Maar niet alleen in de zin van winnen en kampioen worden! Want is een jeugdtrainer die met zijn team kampioen wordt, ook tegelijk een goede jeugdtrainer? Hoeft natuurlijk lang niet altijd zo te zijn.

De eerste taak van een jeugdtrainer is dat kinderen/spelers zich technisch en tactisch ontwikkelen.  Om kinderen/spelers technisch (basistechnieken, traptechniek, aan- en meenemen, enz.) beter te maken, zijn jeugdtrainers nodig die zelf het juiste voorbeeld kunnen geven. Een goed voorbeeld werkt beter dan 1000 woorden.

Een visie die wij graag binnen onze vereniging willen omarmen. Om dit te onderstrepen hebben wij het bestuur kunnen overtuigen om Cock van Dijck in te huren voor het verzorgen van een viertal techniek-workshops voor jullie, als trainers. Deze workshops zullen voor een klein deel bestaan uit theorie, maar voor het overgrote deel uit praktijk. Met andere woorden: we zullen onder leiding van Cock het veld op gaan om de technische vaardigheden te oefenen, die we graag op onze jeugdspelers willen overbrengen.

Wees overigens niet bevreesd: Cock verzorgt maandelijks dit soort trainingen en richt zich daarbij juist op het aanleren van basis vaardigheden aan zowel trainers mét als trainers zónder eigen voetbalervaring. Je hoeft dus absoluut geen technicus te zijn om deel te nemen. Sterker nog: tijdens de workshops zal blijken dat de stof voor werkelijk iedereen is aan te leren. Helemaal, omdat het op een enthousiaste en bevlogen manier wordt gebracht.

Datums en aanmelden

De trainingen zullen worden verzorgd op zondagen 10 en 17 april, en 22 en 29 mei, op ons eigen complex. Elke training zal duren van circa 9.00u tot 12.00u.

Aan het inhuren van Cock van Dijk hangt een serieus prijskaartje. Het bestuur van De Ster is echter graag bereid om hierin te investeren, zodat de trainingen door eenieder gratis gevolgd kunnen worden. Het prijskaartje betekent echter ook dat de trainingen slechts door kunnen gaan bij voldoende belangstelling. Er is plek voor maximaal 25 deelnemers, maar een minimum van 15 is vereist om ze door te kunnen laten gaan.

Wij realiseren ons dat we hierbij een beroep doen op jullie vrije zondagochtenden, maar we zijn er vast van overtuigd, dat dit voor alle deelnemers een schitterende ervaring gaat worden. De recensies van andere verenigingen die hebben deelgenomen aan deze workshops en die overal op internet te vinden zijn, spreken wat dat betreft boekdelen.

Aanmelding kan via een reply op deze e-mail. We hopen en rekenen vanzelfsprekend op een grote opkomst. Mochten jullie vragen hebben over deze trainingen, spreek dan gerust een van ons vieren aan de komende dagen.

Met vriendelijke groet,

Rob, Marko, Stef, Rudy

Techniektraining voor trainers door Cock van Dijk(download de info PDF)