Overig Ster nieuws

Wie op zondagochtend nietsvermoedend het sportcomplex betrad, zal zich even in de ogen gewreven hebben van verbazing. Ondanks het druilerige weer wemelde het op het kunstgrasveld van de peuters en kleuters in trainingspakjes, in alle kleuren van de regenboog. Van de prachtige roze pakjes van de vele meiden, tot het échte De Ster-trainingspak van Timon (“Dae hub ich van de kerstman gekrege, trainer”). En van het schitterende Feyenoord-tenue van Dean tot het prachtige Ajax-tenue van Riley. De opkomst was, met 40 kinderen, gigantisch. Zeker als je rekening houdt met het slechte weer. Dat belooft nog wat als het zonnetje straks tevoorschijn komt.

foto1

De eerste stapjes op het veld waren bij de meesten nog wat aarzelend, maar toen ze eenmaal hoorden dat ze een bal mochten uitzoeken, begonnen de ogen te fonkelen en trokken ze één voor één een sprintje om een bal te bemachtigen. Sommigen renden meteen naar een van de doelen toe om het eerste doelpunt uit hun loopbaan te scoren. Anderen trapten even een balletje met papa of mama. En weer anderen herkenden een klasgenootje en maakten even een praatje.

Om 10 uur werd het startsein gegeven en verzamelden alle kinderen zich in een grote kring, waar ze op het balletje mochten zitten. Daar stelden de trainers Mark Habets, Jorg Bereklauw, Stef Conjour, Dennis Dackus, Marko Dorschu en Rob Schulpen zich voor. Ook de 8-jarige Lucy Dorschu en de 9-jarige Cisco Conjour waren aanwezig om de jonge voetballers te helpen.

In de kring werd nog even een praatje gemaakt en werd het duidelijk dat iedereen er superveel zin in had. Vervolgens werd er nog uit volle borst “Lang zal hij leven” gezongen voor de jarige Jaimy. En daarna was het tijd om aan de slag te gaan. Eerst werd er met de hele groep lekker wat gerend, gesprongen als een kangoeroe, gekropen als een egel, op de tenen gelopen als een giraffe, op 1 been gestaan als een flamingo en hard op de grond gestampt om de wormen naar boven te lokken.

Daarna werden er drie groepjes gemaakt die elk met veel plezier drie verschillende spelletjes afwerkten. Zelfs toen het aan het einde harder begon te regenen, bleven de kinderen volop meedoen. Superstoer dat de regen geen reden was om naar binnen te vluchten.

Na drie kwartier heerlijk enthousiast trainen werd er weer een kringetje gemaakt en zongen alle kinderen in de stromende regen uit volle borst het vandaag geleerde voetballiedje: “Kampioenen, kampioenen, olé, olé, olé.” Om vervolgens een sprintje te trekken naar de kantine. Want daar stond de ultieme beloning te wachten: ranja, broodjes knakworst en pannekoeken!!!

Met zijn veertigen zittend op de lange houten banken in de serre leek het wel een oktoberfeest. Vrolijk kletsend, onder toeziend oog van de trotse papa’s, mama’s, opa’s en oma’s, werden de knakworsten en pannekoeken in record tempo opgesmikkeld. En na afloop keerde iedereen met een grote glimlach op het gezicht weer naar huis.

Met heel veel dank aan Marianne, Jo en Ans van de kantine, voor het lekkere eten en drinken. Minstens evenveel dank aan Mark, Marko, Dennis, Stef en Jorg voor het verzorgen van de training. En de grootste dank aan alle stoere jongens en meisjes die, ondanks de regen, hun ouders hadden overtuigd om vandaag naar ons sportcomplex te komen!

Volgende week weer een nieuwe Ienie Mini training om 10 uur. Tot dan!

Rob Schulpen

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.