Overig Ster nieuws

Op zondagochtend hebben een aantal jeugdspelers van De Ster zich van hun sportiefste kant laten zien. In Urmond stond de “Overmunte-loop” op het programma. Waarschijnlijk hadden onze voetballers nog energie over door de afgelaste trainingen van deze week. En dus werden de hardloopschoenen aangetrokken en werd er in alle vroegte al flink afgezien door de kids.

hardloper1Bij de jongste categorie liepen Mini F-speelster Mirre Habets, F5 speelster Ashley Wolfs en F3 spelers Sjoerd Beckers, River Habets en Joep en Niels Schulpen mee. Voor de start werd er even geposeerd voor de foto.

En daarna legden de jongsten, onder luide toejuichingen, de 1km in een super tempo af. En allemaal in geheel eigen stijl. Ashley met een verbeten gezicht, Mirre met de hele route een glimlach op het gezicht. River schoot als Usain Bolt uit de startblokken maar kreeg halverwege een hongerklop te verwerken. Joep maakte zich, net als op het voetbalveld, zo breed mogelijk om niemand te laten passeren. Sjoerd verbaasde zijn eigen vader met een geweldig snelle race en finishte maar net achter ploeggenoot Niels. En de blanke Keniaan Niels finishte net achter de de 2 jaar oudere top 5 op een mooie ereplaats.

Bij de oudere categorie, die 2km moest afleggen, ook een aantal bekende “Ster”-gezichten: D1 spelers Stan Wessels, C2 speler Bjorn Kusters en C1 speler Mylan Smeets, die luid werd toegejuicht door zijn broertje en E1-speler Luca. Ook zij legden het parcours allemaal af in mooie tijden.

hardloper2En veel belangrijker nog: iedereen heeft een leuke en sportieve ochtend gehad.

Absolute aanrader voor alle andere Ster-jeugdleden: op zondag 6 maart wordt in Steinerbos de jaarlijkse jeugd hardloopwedstrijd georganiseerd in diverse leeftijdscategorieën. Ideale gelegenheid voor een sportieve teambuilding-activiteit voor elk team!

Rob Sjulpe