Overig Ster nieuws

Het bestuur van RKSV De Ster uit het Limburgse Stein is verontrust. Honderden zeer waardevolle vrijwilligers houden de roemruchte en florerende voetbalclub uit het Maasdorp draaiend.  Deze “dreh-und-angel Punkten” wil je als club niet verliezen. Als dat toch dreigt te gebeuren, ontstaat er onrust. Zeg maar gerust paniek.

In dit specifieke geval betreft het Rob Schulpen. Deze succesvolle voetballer verdiende in korte tijd zijn sporen bij de geel zwarte club. In zijn indrukwekkende voetballoopbaan rook hij aan het betaald voetbal, speelde jaren op het hoogste amateurniveau en was als aanvoerder het boegbeeld van De Ster 1. Een icoon kun je wel stellen. De sociaal bewogen Rob Schulpen is echter meer dan dat. Hij is de grote man achter het Sterproject “ienie mini F”. Op deze wijze wordt ervoor gezorgd dat vele jeugdvoetballers kiezen voor een voetbal leven bij De Ster. Schulpen coördineert de F jeugd, traint een succesvol team, regelt vele zaken in het randgebeuren van de vereniging. Daarnaast is hij een gewaardeerd columnist en schrijver. Uniek in het Limburgse voetbal is het totaalverslag van zijn hand dat iedere week gemaakt wordt. Alle senioren elftallen inclusief de dames en zijn gewaardeerde veteranen, die hem helpen af te bouwen, worden bewierookt. Opgesmukt met het sappige randgebeuren.  Dat alles maakt dat de talrijke Steinse supportersschare Rob Schulpen op handen draagt. Rob Schulpen is een groot deel van De Ster. Maar het lijkt erop dat deze man in dubio zit en de keuze moet gaan maken tussen zijn geliefde edele sport voetbal en de cafésport “pikvogelen”.

rob dartsRob “the dutch destroyer” Schulpen in actie in de kwartfinale Grand Slam of Darts
Foto onder auspiciën van Sky Sports; © fotograaf: de lange Paes

De normaliter bescheiden Schulpen kruip desgevraagd heel even gigantisch uit zijn schulp: “Nu ik op zondag niet meer voetbal, heb ik een paar uurtjes over. Voor mijn verjaardag kreeg ik een dartbord. En dan is een en een twee.  Na een paar keer oefenen zag zelfs de leek dat ik talent had. Tsja, ik mag niet klagen want ik ben een zondagskind en eigenlijk kan ik alles goed wat ik oppak. Voetbal heb ik op topniveau gespeeld, als trainer kan ik goed uit de voeten. Op zaterdagmiddag ben ik steevast de beste van het veld. Oh ja en leren kon ik ook goed. Met twee vingers in de neus studeerde ik in Maastricht af als meester in de rechten, specialisatie fiscaal recht. In mijn werk ben ik goed en daarnaast zie ik er ook gewoon goed uit. Weet je dat dit gaat vervelen? Dus zocht ik een andere uitdaging. Dat pikvogelen ligt me wel. Na 2 weken oefenen gooi ik al “180” -ers op commando. Via het café darten rolde ik na een maandje het nationale circuit in en via die weg, binnen 4 maanden nota bene, in het internationale dartgebeuren. De grote jongens, hoe heten ze ook alweer euhh die Hollanders van dinges en nog een van dinges en al die Britten zijn nu bang voor me want in de Grand Slam of Darts ben ik gewoon een van de kanshebbers”.

Uw verslaggever leeft mee met De Ster en hoopt voor deze grote Zuidelijke club dat de bescheiden Rob Schulpen weer snel in zijn schulp terug kruipt. Zo te horen zal ook het darten hem snel gaan vervelen. Hopelijk weet hij dan ook weer wat zijn grote liefde, het voetbal, steeds voor hem betekent heeft. Rob Schulpen moet behouden worden voor de edele sport die voetbal heet en voor zijn club, de Rooms Katholiek Sport Vereniging De Ster. Sterbestuur, uw journalist wenst u sterkte met het behoud van het Sittards wonderkind op Steinse bodem.
Sterman Jan

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.