Overig Ster nieuws

Om de wachttijd voor de 50 kinderen op het Sinterklaasfeest bij De Ster wat te verzachten zal het programma er dit jaar anders uitzien dan voorgaande jaren. Alle kinderen zullen samen de Sint onthalen in de nieuwe serre op ons sportcomplex. Nadat vervolgens de eerste liedjes gezongen zijn, wordt de groep in tweeën gesplits. De ene groep mag op audiëntie bij de goedheiligman en de andere groep gaat op het kunstgras wedstrijdjes spelen. Daarna worden de rollen omgedraaid. En over die wedstrijdjes gesproken. Het zijn niet zomaar wedstrijdjes….

De tegenstander van onze 5- tot 8-jarigen is immers een team bestaande uit selectiespelers van De Ster. Afgelopen dinsdag werd aan de selectie gevraagd om 10 vrijwilligers om onze Mini F en F-spelers op 21 november een leuke middag te bezorgen. De aanmeldingen volgden snel en op vrijdag was de lijst al “overtekend”, zoals jullie kunnen zien:

sint deelnemers

Uit deze lijst blijkt wel dat onze kinderen hun borst nat kunnen maken. Want het selectie-team bestaat uit “Stein’s finest sons”. Oh ja, en Roel Heffels doet ook nog mee. Voor de mensen die nog niet zo bekend zijn met deze heren, shame on you! Stuk voor stuk zijn het namelijk exponenten van onze succesvolle jeugdopleiding. En daarmee ook de ultieme stimulans voor onze jeugdspelers. Want bij De Ster krijgt de eigen jeugd alle ruimte en als zelfs Roel Heffels het 1e kan halen… J

Voor degenen die minder bekend zijn met onze selectiespelers volgt onderstaand nog een voorstelrondje:

Roel Heffels, alias “D’n Höffel”, wordt ook wel Lexie genoemd vanwege zijn opvallende gelijkenis met Feyenoord-speler Lex Immers. Roel is een spijkerharde, tweebenige back, die elke zondagmiddag om kwart over 4 de rechtsbuiten van de tegenstander weer uit zijn broekzak moet halen. Daan Niessen, Lucas Eussen en Freddy Bocken, hou Roel maar goed in de gaten!

Jari Knoops doorliep net als zijn kompaan Roel alle jeugdrangen van de Ster en speelt inmiddels alweer drie seizoenen in ons 2e elftal, dat dit seizoen uitkomt op het allerhoogste niveau. Jari is geen gepolijste voetballer, maar wees gerust: de verbanddoos ligt klaar. Maar aangezien Jari niet de allersnelste is, liggen hier zeker mogelijkheden voor Jaiden Frenken, Milan Ghijsen, Niels Schulpen en Aiko Bereklauw.

Ikram Moumni verovert al 8 seizoenen op zondagmiddag de harten van de Steinse voetballiefhebber met zijn oogstrelende acties, assists en doelpunten. Onze jeugdspelers kunnen op 21 november beter hun beentjes stijf tegen elkaar houden, want “Iki” draait zijn hand niet om voor een panna meer of minder. Tip voor Ikram: als je zelf geen panna wil krijgen, hou dan vooral Espen Jager, Sjoerd Beckers en Mika Ortmans goed in de gaten.

Cyril Bruijnen is dit seizoen teruggekeerd op het oude nest en is meteen een vaste waarde voor De Ster 2, ondanks het feit dat hij qua leeftijd nog A-jeugdspeler is. Deze sierlijke verdediger (in de stijl van F1 speler Max Meijer) zal echter zijn handen vol krijgen op 21 november aan gevaarlijke spitsen als Finn Savelkoul, Ashley Wolfs en Meike Frissen.

Randy Wanten heeft dit seizoen nog geen wedstrijd kunnen spelen in verband met een vervelende blessure. Desondanks is “Wanteliç” bereid om zijn comeback te beginnen met een optreden als doelman tijdens de Sinterklaas-wedstrijdjes op 21 november. Tip voor Jarno Peeters, River Habets, Jaiden Lacroix en Dyon Ortmans: hoog in het hoekie is bij keeper Randy altijd kassa.

Stefan Frissen hielp De Ster 2 vorig seizoen aan het kampioenschap. “De frusj” is een stabiele kracht in het veld en een wekelijkse uitblinker tijdens de derde helft aan de bar. En daarnaast is Stefan een op en top clubman die altijd bereid is om iets voor de vereniging te doen bij activiteiten voor de jeugd.

Bart Linders is de kap-en-draai-koning van Stein. Al jarenlang een uitblinker en doelpunten-machine bij De Ster 2, plukt Bart de vruchten van een hele jeugdopleiding trainen onder kampioenenmaker Jan de Weijer. Toekomstige volbloed-middenvelders als Levi Snackers, Mayson Grummen en Luuk Dewaide moeten de 21e maar goed op rolmodel Bart letten.

Bastiaan Muijtjens verdedigt sinds vorig seizoen het doel van De Ster 2. Daarvóór had Bastiaan al een illustere carrière opgebouwd als zaalvoetbal-goalie. Met het contracteren van spierbundel Bastiaan is rekening gehouden met het feit dat de vele mama’s tijdens de Sinterklaasviering ook wat leuks te kijken willen hebben. En voor Chanon Smeets, Bart Wessels, Kyano Frijters, Devin Peerlings, Kevin Janssen, Tren Heuts en Kaylo Mols is het zaak om goed op Bastiaan te letten en zodoende nog wat kneepjes van het keepers-vak te leren.

Guido Cals is de drijvende kracht achter de vele succes-seizoenen van De Ster 1 de laatste 8 jaar. Maakte als 16-jarige al zijn debuut als mid-midden in De Ster 1 en dirigeert als 32-jarige nog steeds wekelijks het geel-zwarte aanvalsspel. Onze jeugdspelers zullen erkende “schavers” als Dylano Paes, Messi Berckx, Jorn Smeets, Levi Hecker en Joep Schulpen in stelling moeten brengen om Guido aan banden te leggen op 21 november.

Youri Voesten staat bij zijn teamgenoten om twee zaken bekend. Op de eerste plaats als ouderwetse pingeldoos op de linksbuiten-positie. En op de tweede plaats als selectiespeler met de mooiste mama. Wij hopen dan ook van harte dat niet alleen de mama’s van alle Mini F- en F-spelers aanwezig zijn bij de Sinterklaasviering, maar dat ook Miriam ons sportpark met een bezoekje vereert. Aan Jur Dreessen, Daan Niessen, Bram Cleuskens en Scott van Mulken de taak om Youri af te stoppen.

Luc Spaans is de onbetwiste Steinderbos-zomer-voetvolley-kampioen en spelverdeler van De Ster 2. Fantastische techniek, geweldig inzicht en hart voor de club kenmerken hem. Voor Luc is het louter een kwestie van wachten totdat de schrijver van dit artikel zijn trainersdiploma’s heeft gehaald en succesvol heeft gesolliciteerd op het hoofdtrainerschap bij De Ster. Want dan zal Luc wekelijks gaan schitteren in De Ster 1. Helaas voor Luc is de kans daarop kleiner dan de kans dat een van de huidige Mini F of F-spelers ooit hoofdtrainer van De Ster wordt.

Roel, Jari, Ikram, Cyril, Randy, Stefan, Bart, Bastiaan, Guido, Youri en Luc, alvast heel erg bedankt voor jullie medewerking. We gaan er samen een mooie dag van maken voor de kids!

Rob Sjulpe

 

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.