Overig Ster nieuws

Nu de maand september erop zit, kan er weer een update gepresenteerd worden van de tussenstand in het topscorers-klassement. Inmiddels hebben alle teams al tussen de 5 en 8 wedstrijden gespeeld, waardoor er al voorzichtige voorlopige conclusies getrokken kunnen worden.

De lijst wordt ook deze maand weer aangevoerd door Stef Conjour, die er in oktober 4 bijprikte en er daardoor inmiddels al 11 in het netje heeft liggen. En dan te bedenken dat Stef al heel wat wedstrijden heeft laten schieten. Naaste belagers van Stef in het klassement zijn mede-veteranen en “vaders van”: Jack Linders en Robert Lucassen. Jack wist deze maand maar liefst zesmaal te scoren en deed dat ook nog eens in de vorm van 2 hattricks. Robert scoorde deze maand vijfmaal en verspreidde zijn doelpunten netjes over meerdere wedstrijden.

Ook ons eerste elftal is dit seizoen goed op dreef. “Te veel punten al laten liggen en te veel kansen gemist”, oordelen sommigen over onze hoofdmacht. Een andere redenering is dat het team nog steeds ongeslagen is dit seizoen en in 8 wedstrijden al 20 maal doel heeft getroffen. Buitenspeler Thijs Nieuwland is vooralsnog gedeeld koploper van het officiële gedeelte van deze ranglijst met 5 doelpunten. Maar ook centrumverdediger Davy Hodselmans en Spits Barney van de Heide hebben er elk al 4 gemaakt.

De lagere teams weten vooralsnog het netje wat moeizamer te vinden. Met uitzondering van “the usual suspect” Bob Schoutrop, die vorig seizoen ook al met de eer van de gouden schoen mocht strijken. De teller staat bij Bob inmiddels op 5 doelpunten, waarmee hij op een gedeelde eerste plaats van de officiële ranglijst staat. Teamgenoot Thijs Kemp doet het met 3 doelpunten ook verdienstelijk.

Minst scorende team is vooralsnog ons damesteam. Jill Vallinga en Clanad Koumans staan beiden op 1 doelpunt. Daarbij moet wel aangetekend worden dat de dames tot op heden ook nog de minste wedstrijden gespeeld hebben.

Aan alle teams weer veel succes, veel plezier en vooral veel doelpunten gewenst in de maand november!

Doelpunten

Stef Conjour