Overig Ster nieuws

Wij zijn momenteel hard bezig met de bouw van de nieuwe website. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alle informatie op deze website actueel is. 

Met een mooie opkomst hebben we de 2015 editie van de sleep-inn met goed gevolg doorstaan. Niet alleen de opkomst maar zeker ook het weer was mooi. Spectaculair zelfs door de onweersbuien die we moesten doorstaan. Het weekend van 5, 6 en 7 juni 2015 begon met het inrichten van de tenten. Deze waren al opgebouwd 'veilig' onder de bomen tussen veld 3 en het beachvoetbal veld.

Later bleken de bomen juist niet veilig voor het naderende onweer. Ook bleken de luchtbedden anno 2015 met hun tijd mee te zijn gegaan. Er waren er met ingebouwde pomp, tweepersoons waar dan toch maar één op kon slapen en waarschijnlijk was in het luchtbed van Stef een complete jacuzzi ingebouwd. Maar omdat 's nachts zijn tent bijna compleet met hangslot werd afgesloten ben ik daar niet achter kunnen komen.   

de ster sleepin 2015 1Ook bleek er tegen de regels in flink wat snoep en drinken naar binnen zijn gesmokkeld. Nadat de meeste ouders met het volste vertrouwen afscheid genomen hadden kon het feest beginnen. Nu blijken de vriendelijke glimlachjes van enkele ouders toch niet zo vriendelijk bedoeld, maar meer van "ik weet wat je te wachten staat... en veel succes ermee ;)"
Tijd om de buikjes te vullen. Er was met opzet gekozen voor een calorierijke bodem omdat er nog flink gewandeld moest gaan worden. En goed getimed voordat het geduld net niet helemaal op was en de boel zou exploderen kwam de bus met friet en bijgerecht. Onder het genot van de eerste limonade werden de vriendschappen over en weer gesloten. Uiteindelijk bleek op deze camping iedereen elkaar te kennen...
Met de vele vrijwilligers die zeer dankbaar werk hebben verricht zou je denken dat vele handen licht werk maken, maar in dit geval konden we soms geen handen genoeg krijgen. Het eten was binnen no-time op, dus als er nog ouders zijn die vinden dan hun kind traag of weinig eet... dan was hij of zij niet bij de sleep-inn aanwezig.
Na het eten was het tijd voor de eerste krachtmeting "ren je rot". En dat werd het zeker. Iedereen is vaker het half-veld over gerent dan gemiddeld bij een wedstrijd nodig is. Natuurlijk ook mede door het weer werden de eerste zweetdruppels waargenomen. Na een korte uitleg (en telling) kon het spektakel beginnen. De telling was uit praktisch oogpunt zodat we met evenveel kinderen eindigen als waar je mee begint.

de ster sleepin 2015 2

Er werd druk gepuzzeld en met een klein beetje hulp hier en daar bleek het met de algemene 'sport' kennis best goed te zitten. Na 'ren je rot' was na een korte drinkpauze alweer het volgende onderdeel aan de orde. Een wandel/speurtocht waarbij het complete stratenplan van Stein doorgewerkt werd. Als de kinderen niet bij je langsgekomen zijn dan moet je haast buiten de gemeentegrenzen wonen. Het was een giga wandeling waarbij voor sommige kinderen het onweer als redding kwam. De laatste groepen werden namelijk snel met auto's van het parcours opgepikt om voor het gedonder binnen te zijn. Het echte gedonder begon uiteindelijk pas na het onweer, maar ook dat wisten we toen nog niet.

de ster sleepin 2015 3Er werd flink gepuzzeld en gewandeld en halverwege in het Steinderbos was er eindelijk een fotomoment mogelijk. Ook deze foto's waren voornamelijk bedoeld om achteraf te kunnen zien of we weer met evenveel kinderen thuiskwamen.

Terug op 't Hetjen hadden we totaal geen moeite om de kinderen binnen te houden voor het onweer. We hadden geregeld (toen kon dat nog met de Fifa) dat Nederland een oefeninterland tegen de VS moest spelen en die wilde natuurlijk niemand missen. Dat Nederland die verloor was weer niet afgesproken maar financieel zat er niet meer in. 
Om het verlies snel te vergeten barste niet veel later in de kantine het dansfeest los. Van stoelendans tot polonaise en van breakdance tot ... vermoeide benen. Gewoon de juiste portie chips en limo erin en ze stuiteren nog wel even door.
de ster sleepin 2015 4
Maar opeens sloeg de vermoeidheid toe. Aangezien het onweer nog niet geweken was moesten we iedereen langer binnen houden dan de planning was. Het kussengevecht zou dan maar uitgesteld worden. Vragende kinderen: "wanneer mogen we naar bed" "Gaan we niet meer slapen" "Ik ben moe mag ik naar bed". We dachten even met een voorbeeldige groep kinderen te maken te hebben. Zo meteen iedereen lekker instoppen, knuffel, pintje pakken en zelf lekker lang slapen, de begeleiders dachten een heerlijk campingnachtje voor zich te hebben... Maar....
's Nachts zijn er geen foto's gemaakt om geen verwarring met terugkerend onweer te scheppen. Laten we zeggen "wat er op  't Hetjen 's nachts gebeurt blijft op 't Hetjen'. Wij begeleiders waren vol vertrouwen dat iedereen zo moe zou zijn dat we moesten opschieten om niet allemaal slapende kinderen naar hun tenten te moeten gaan dragen. De meesten konden nog net zelf lopen. Eenmaal in de tenten aangekomen zocht iedereen netjes zijn eigen bedje op en ging liggen. De lichtjes gingen uit en het was stil op een enkel snurkje na doodstil........
Ik dacht het niet, die droom had ik de nacht ervoor, maar nu leek het alsof Jo elk kind bij het verlaten van de kantine nog snel stiekem een suikerklontje had gegeven. Het gestuiter en gekwetter begon weer van voren af aan. Niemand leek nog moe, ziek, chagrijnig of wat dan ook. Vele dreigementen later hadden we eindelijk tent 1 (van de vijf) stil, nou ja voor 10 minuten dan. Want opeens vond iemand het nodig om half twee met de bal tegen het hek te gaan schieten en niet veel later stonden er twee complete elftallen te voetballen. Ook had een compleet team zaklamp soccer uitgevonden oftewel voetballen op het beach soccer veld en met je zaklamp na elke trap de bal zoeken. (Deze gaan we trouwens uitwerken in toernooivorm) 
Nadat enkele begeleiders mij ervan overtuigd hadden dat wij vroeger ook zo geweest waren (niet dat ik me kan herinneren) vond ik het ook allemaal prima en liet iedereen maar even hun gang gaan. 
Op een gegeven moment vonden we het welletjes en meer verantwoord als er toch nog een beetje geslapen zou worden. En daarop joegen we iedereen met nog meer dreigementen de tenten in. Laat ik zo zeggen dat ik de laatste keer om kwart over vier op mijn telefoon keek en de eerste geluiden die mij wakker maakten en deden opstaan om kwart voor zes geproduceerd werden. Een kort nachtje dat verbazingwekkend voor de meeste kinderen lang genoeg bleek te zijn. Het kussengevecht dat gisteravond niet door had kunnen gaan werd enkele seconden na het openen van de oogjes ten uitvoer gebracht. Een hoop agressie werd daarmee al vroeg kwijtgeraakt. 
de ster sleepin 2015 5
Nadat voornamelijk Joep en Marcel het hadden moeten ontgelden en enkele kinderen hun kussen terug wilden hebben omdat ze dachten nog terug naar bed te kunnen hahahaha, werd de openlucht ontbijtzaal klaar gemaakt. En na een voedzaam ontbijtje werd iedereen alweer geïnformeerd over het ochtendprogramma. De ochtend stond in het teken van een onvervalst record game evenement waar vooral het spijkerbroek hangen tot bijna een cult uitgroeide waarbij record na record verbroken werd. Eindelijk 's middags kwamen we aan de voetbalspellen toe, sommige kinderen begonnen al te twijfelen of we nog wel een voetbalclub waren. 
Al met al was het geweldig om mee te maken en te zien hoeveel uithoudingsvermogen de kinderen hebben. Ook met de grote vermoeidheid waar in de loop van de dag steeds meer tegen gevochten moest worden was er geen enkele noemenswaardige irritatie naar elkaar. Daarom bij dezen een zeer supergroot compliment aan alle kinderen die buiten hun sportieve kunde vooral hebben laten zien hoe verdraagzaam ze naar elkaar kunnen zijn! Geweldig! 
Maar verder ook alle lof voor de organisatoren die alles mogelijk hebben gemaakt en de kinderen non-stop bezig wisten te houden zonder ook maar een moment van verveling. Natuurlijk ook een bedankje aan alle vrijwilligers die dit weekend hebben doen slagen.
Op de laatste vraag van Stef vlak voordat iedereen naar huis ging: 'Wat vonden jullie het leukste?'
riep iedereen 'het slapen!'
Jammer dat we daar maar zo weinig tijd voor ingepland hadden ;)
Tot volgend jaar!

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.