Overig Ster nieuws

Afgelopen zondag is er weer gestart met de trainingen voor de allerjongsten, de Ienie Mini’s. De opkomst tijdens de eerste training was overweldigend. Maar liefst 25 kinderen, in leeftijd variërend van 2,5 tot 6 jaar, betraden rond 10 uur sportpark ’t Hetjen. We hadden geluk dat de wedstrijden van ons 4e elftal en ons dames team waren afgelast, waardoor we konden trainen op het mooie kunstgrasveld.

Eén voor één druppelden de kinderen binnen. De één direct super enthousiast en een ander nog ietwat verlegen of overdonderd. Maar dat is natuurlijk begrijpelijk. De meeste kinderen hebben een paar keer oefenen nodig, om eraan te wennen. Dus ouders, gewoon volgende week weer komen en opnieuw proberen.

Wat ook leuk was om te zien, was het grote aantal meiden dat was komen voetballen. In de 75-jarige historie van onze club, zijn er ongetwijfeld nog nooit zoveel mooie roze trainingspakken te bewonderen geweest op het voetbalveld. Superleuk om te zien. En de meiden deden natuurlijk op geen enkel vlak onder voor de jongens!

De training startte met een voorstelrondje, waarin eerst trainer Rob en zijn hulptrainers Joep en Niels zich voorstelden. En daarna was het de beurt aan de kinderen om zich één voor één voor te stellen. Het zal nog wel even duren voordat de trainer alle namen kent, maar dat komt vanzelf wel.

de ster ienie mini 2015 b

Na het voorstelrondje werd er eerst even voor gezorgd dat iedereen het lekker warm kreeg. Lekker rennen achter de trainers aan dus, die steeds van richting veranderden. En daarna gekke kikkersprongen maken, op de tenen lopen als een lange giraffe, op één been staan als een ooievaar en zo klein als een muisje vooruit kruipen. En tot slot nog even de wormen uit de kunstgrasmat lokken door zo hard mogelijk op de grond te stampen.

de ster ienie mini 2015 c

Zo, nu hadden we het lekker warm gekregen en mochten we allemaal een balletje pakken. Na wat geruil had iedereen een balletje gevonden dat in de smaak viel. Er moest gedribbeld worden met het balletje en daarbij moesten we opletten dat er niet gebotst werd. En nog moeilijker: we moesten binnen de lijnen van de uitgezette rechthoek blijven, want buiten die lijnen zwommen gevaarlijke krokodillen, zei de trainer. Als hulptrainer Joep op zijn fluitje blies, moesten we zo snel mogelijk op de bal gaan zitten of ons voetje op de bal zetten. En ook leerden we al ons eerste trucje: het voetje op de bal zetten en dan de bal naar achteren trekken. We mochten daarmee zelfs de trainers Rob, Joep en Niels voor de gek houden. Want elke keer als zij langs kwamen lopen om onze bal weg te schieten, trokken wij het balletje snel naar achteren. Zo konden ze geen enkele keer een bal wegschieten!

de ster ienie mini 2015 d

Daarna gingen we met zijn allen richting de doelen. Trainers Joep en Niels gingen keepen en wij mochten in 4 groepjes richting de doelen rennen om onze eerste doelpunten te maken. En daarna natuurlijk zo hard mogelijk juichen.

de ster ienie mini 2015 e

Zo, nu waren we toch wel erg moe geworden. Tijd dus voor de pauze. We mochten allemaal op de reservebank in de dug out gaan zitten om een welverdiend bekertje ranja te drinken. Dat smaakte goed!

de ster ienie mini 2015 f

Na de pauze gingen we lekker rennen met de bal. We zijn wel 6 keer over de hele breedte van het veld gerend!

Daarna was er even tijd voor een spelletje tikkertje. Maar niet zomaar tikkertje. Er werden 2 groepjes gemaakt. Bij het konijnen-groepje kreeg iedereen een hesje in de broek gestopt als staartje. De kinderen van het vossen-groepje mochten vervolgens proberen om die staartje af te pakken. En daarna wisselden de groepjes van rol.

de ster ienie mini 2015 g

Toen gingen we met zijn allen naar het grote doel. Daar gingen we eerst met zijn drieën tegelijk richting doel rennen en mochten we weer proberen te scoren bij de keepers Joep en Niels. Toen we alweer heel wat doelpunten hadden gemaakt, mochten we de bal allemaal op een rij op de vijf-meter-lijn leggen en mochten we allemaal tegelijk proberen te scoren. Daarna mochten we de ballen nog een keer op een rijtje leggen, maar ditmaal draaiden de keepers zich om met hun billen naar ons toe en riep de trainer: “En nu mikken op die billen!!!!” Gelukkig voor de keepers gingen de meeste ballen gewoon netjes in het doel in plaats van tegen de billen.

Als laatste deden we nog een spelletje in de rechthoek. Dit keer hadden we bedacht dat om de rechthoek allemaal hekken stonden, waarachter draken zaten. Als trainer Joep op zijn fluitje blies, moest iedereen zo snel mogelijk in een van de fietsbanden, die verspreid door de rechthoek lagen, gaan staan. En dat moest echt snel want op het signaal van Joep gingen de hekken omhoog en waren we alleen maar veilig voor de draken, als we in een fietsband stonden. De trainer haalde alleen de hele tijd fietsbanden weg, dus we moesten met steeds meer kinderen in steeds minder banden staan. Dat werd wel erg krap.

de ster ienie mini 2015 h

En dat kon natuurlijk niet goed gaan en dus vielen we uiteindelijk allemaal om.

de ster ienie mini 2015 i

De training werd afgesloten met het zingen van het kampioenen-lied. En daarna mochten we allemaal erg vermoeid aan onze papa’s en mama’s gaan vertellen wat we van onze eerste voetbaltraining hadden gevonden.

Hopelijk weer allemaal tot volgende week! Dan staat er weer een training op het programma van 10.00u tot 11.00u. We trainen voorlopig elke zondag, met uitzondering uiteraard van 1e paasdag.

Rob Schulpen