Overig Ster nieuws

Afgelopen zondag 1 maart 2015 was het vroeg opstaan geblazen voor een aantal Steinse gezinnen. Op het programma stond namelijk de Rabo Kids Run 2015 in Steinerbos. Een hardloopwedstrijd in diverse leeftijdscategorieën en over diverse afstanden, die dient als voorprogramma van de Ultraloop voor volwassenen in de middag.
En dit jaar deed het halve team van onze F7 mee bij de jongste leeftijdscategorie (5 tot 8 jaar).

Chanon Smeets is altijd aanwezig bij hardloopwedstrijden en heeft dus al de nodige ervaring. En vorig jaar had hij ook Joep en Niels Schulpen enthousiast weten te maken om mee te rennen in Steinerbos.

En omdat dat zo goed bevallen was deze ze ook dit jaar weer mee. En tot slot had ook Sjoerd Beckers op zaterdag gehoord over de wedstrijd en was hij niet meer te houden geweest. En dus togen ouders en kinderen om 8 uur in de ochtend naar de Schineksstraat om de startnummers af te halen. Om 9.15u verzamelden ze zich vervolgens met alle andere deelnemers voor de start bij de mini golf baan in Steinerbos.

Nadat de kinderen zich onder de deskundige leiding van De Ster coryfee Frits “d’n Engel” hadden opgesteld, werd het startschot gegeven door De Ster-veteraan Peter Janssen. De kinderen vlogen, onder luid gejuich van ouders en familieleden, allemaal uit de startblokken voor hun 966 meter lange tocht. Om 4 minuten later onder nog luider gejuich de finish te bereiken.

JonkiesF7RaboKidsRun2

En bij die finish bleek ook dat je van voetballen best een goede conditie krijgt, want onze F7 spelertjes hadden het geweldig gedaan met een 8e plaats voor Chanon, een 6e plaats voor Sjoerd, een 4e plaats voor Joep en een 2e plaats voor Niels. En dus kon na afloop met een mooie medaille geposeerd worden:

En een uurtje later werd Niels zelfs nog op het podium gehuldigd voor zijn 2e plaats, tezamen met de top 3-finishers uit de andere leeftijdscategorieën. Daaronder waren trouwens ook De Ster jeugdspelers Milan Smeets (D1) en Cynthia Kugler (E1) die in hun leeftijdscategorie respectievelijk een 2e en een 3e plaats wisten te behalen.

JonkiesF7RaboKidsRun3

Al met al een heel leuk initiatief van de Stichting Ultraloop Stein. En daarmee ook een echte aanrader voor alle jeugdspelers van De Ster die het niet erg vinden om een keertje vroeg op te staan om een wedstrijdje te rennen. Nog maar 364 nachten slapen en dan kunnen jullie weer.