Overig Ster nieuws

Op zondag 8 maart vindt de eerste Centrale Meidentraining plaats voor reeds voetballende meiden. Samen met andere meiden van clubs uit de omgeving kunnen meisjes (7-18 jaar) deelnemen aan een training die door meidentrainers van Fortuna Sittard en de KNVB wordt gegeven. Uitgangspunt is dat meisjes samen voetballen en een plezierige middag beleven, met aandacht voor hun sportieve ontwikkeling.

De KNVB verzorgt voor trainers een presentatie en geeft tijdens de training tips en trucs over het trainen van meisjes. Want wat zijn nu eigenlijk die specifieke punten die bij de benadering en het werken met meisjes zo anders zijn dan bij het werken met jongens?
Daarnaast kunnen trainers hun netwerk vergroten en kennismaken met andere clubs die meisjesvoetbal een warm hart toedragen.

Dit initiatief is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de KNVB, Ecsplore en diverse voetbalclubs uit de gemeentes Sittard-Geleen en Stein. Het is de eerste stap in het traject om meisjesvoetbal op de kaart te zetten. Aangezien meisjesvoetbal landelijk gigantisch in opkomst is, willen we ook in deze regio de groei stimuleren. De eerste Centrale Meidentraining zal plaatsvinden bij VV Sittard. Vervolgens gaan we in de rest van het jaar nog een aantal van dit soort (cluster)trainingen organiseren bij andere clubs in de omgeving.

Wil je deelnemen aan de Centrale Meidentraining, klik dan hier. Inschrijven is mogelijk tot 1 maart.

Meidentraining2015