Overig Ster nieuws

Op zaterdag stond voor de jeugdteams van alle Steinse voetbalverenigingen een techniek-dag op het programma. Deze leuke uiting van samenwerking tussen Urmondia, Havantia, Haslou, IVS en De Ster beleefde haar tweede editie. Helaas werd deze editie wat ontsierd door veelvuldige regenval in de voorafgaande week waardoor Urmondia en Havantia zich genoodzaakt zagen om de F- en E-trainingen af te lassen. Op het kunstgras van Haslou kon gelukkig wel gevoetbald worden en zo kregen de Mini F teams van alle verenigingen in Elsloo een leuke en leerzame voetbalochtend voorgeschoteld door de selectie van Haslou.

In Stein verzorgde de selectie van De Ster op het kunstgras een trainingsochtend voor de D-jeugd van alle Steinse clubs. Aan de commentaren tijdens en na de activiteit te horen, waren spelers en jeugdleiders het erover eens dat er sprake was van een zeer geslaagde dag. Trainer Ronny Czornyj had 10 oefenvormen uitgeschreven, die allen onder bezielende leiding van een of meerdere selectiespelers werden afgewerkt door de D-spelers:

• Onder leiding van “pingeldoos-deluxe” Hassan Benabdelouahab werd een 4 tegen 4 partijspel met de nadruk op veel individuele acties afgewerkt.
  • Middenveld-strateeg Guido Cals begeleidde een positiespel 5 tegen 3.
  • Tweebenig luxepaard Roel Heffels verzorgde een loop-coördinatie-oefening om het snel-voetenwerk te trainen.
  • Oud fortunees en Café de Bekker-darts-vedette Davy Hodselmans schotelde een pass- en trapoefening voor aan de spelers.
  • Ultieme back en teamspeler Stefan Frissen begeleidde het leukste onderdeel, de penalty-bokaal.
  • Frank ‘legk mich de bal maar op de kop’ Haenraths en Zwembad-Steinerbos-voetvolley-vedette Luc Spaans verzorgende een parcours gericht op het trainen van kappen, draaien en mikken.
  • Wiel Corver-adept en baltovenaar Ikram Moumni verzorgde een grote dosis van Corver-oefeningen op de vierkante meter.
  • Voormalig (grapje he) topkeeper Mario Bocken verzorgde anderhalf uur lang een geweldige training voor de keepers.
  • Part time vleugelbestrijker en milfhunter Randy Wanten verzorgde een afwerkoefening.
  • De meester in het kort wegdraaien op de vierkante meter Bart Linders verzorgde een cursus jongleren.
  • En Jari “ich sjpeel allein in de basis omdat mien mam mit de trainer vriejt” Knoops verzorgde een afwerk-oefening.

Tot slot gaat veel dank uit naar Ronny voor de coördinatie op het veld, Jo en Marianne voor het verzorgen van de inwendige mens, Jan Weijers voor het verzorgen van alle materialen en tot slot alle trainers van de diverse D-jeugdteams voor het aanmoedigen van hun spelers om deel te nemen aan de training. Niemand heeft er spijt van gehad, zo bleek achteraf.
Rob Sjulpe