Overig Ster nieuws

Sjoerd Beckers, speler van de Mini F, is helemaal gek van voetballen. Thuis doet hij niets liever. Dat werd vorige week mooi geïllustreerd toen papa Barry om 18.00u thuis kwam van zijn werk. Sjoerd was vanzelfsprekend weer in de tuin aan het voetballen met school- en voetbalvriendje Kyano Frijters. Papa zag dat ze 2 doeltjes hadden neergezet en felle partijtjes uitvochten.

"Zijn jullie al lang aan het voetballen, jongens?", vroeg papa. Sjoerd beantwoordde de vraag niet direct, maar riep al voetballend wel nog even: "het is 82-58 voor mij, pap!" Dus ja, ze waren vast al een hele tijd bezig.
Als het woensdag of zaterdag is, dan kan Sjoerd normaliter zijn geluk niet op. Lekker voetballen bij De Ster! Het lange potje tegen Kyano had beide jonge voetballers deze week echter opgebroken. Op woensdag belde eerst papa Ron naar trainer Rob: "Kyano is helaas ziek. Hij heeft ook koorts, dus hij komt niet trainen." Op de achtergrond was Kyano duidelijk te horen. Huilend riep hij, terwijl papa hem afmeldde: "IK WIL WÉL GEWOON VOETBALLEN, PAPAAAAA!!!!" Gelukkig was papa verstandig.
Ook werd Sjoerd woensdag afgemeld. Hij was er nog slechter aan toe en had zelfs een longontsteking. Geen voetballen dus voor Sjoerd, die zelfs te ziek was om daar verdrietig over te zijn.
Vervolgens brak de zaterdag aan. Lekker wedstrijdjes tegen de Mini F van Born. Kyano was weer opgeknapt en scoorde die dag zelfs 4x. Sjoerd was helaas nog steeds flink ziek, net als zijn jongere broertje Timon. Wat was dat balen zeg. Net op de dag dat Sint en Piet een bezoek aan De Ster brachten. Maar ja, het was niet anders. Op verzoek van Sjoerd informeerde papa wel nog even bij de trainers naar de uitslagen van die dag. "Yes, weer 4x gewonnen! Dan kunnen we volgende week kampioen worden!", reageerde Sjoerd na het horen van de uitslagen.
Intussen hadden Sint en Piet hun bezoek aan De Ster afgerond en alle kinderen met een kado en wat lekkers tevreden achtergelaten. Maar Resi Conjour had nog een goed idee: "Sint en Piet, we gaan nog even een bezoekje brengen aan twee zieke kindjes: onze voetballer Sjoerd en zijn jongere broertje, Timon."
Sjoerd zat nietsvermoedend thuis op de bank toen er ineens een hoop lawaai klonk. Terwijl mama Vera nog lekker in bed lag te slapen na haar nachtdienst, bonsten vier Pieten op de deuren en ramen van huize Beckers. Sjoerd wist niet wat hij zag! En toen hij de deur openmaakte stond daar ook nog Sinterklaas met een kado en wat lekkers. Glunderend van oor tot oor nam Sjoerd Sint en de Pieten mee naar binnen. Op de bank vertelde hij honderduit: dat hij ziek was en dat zijn team weer gewonnen had vanochtend en dat ze kampioen gingen worden en dat hij aan de Hallenmasters mee ging doen en dat zijn teampje na de winterstop over mocht naar de F.
sint-bij-sjoerd-de-ster
En zo kwam er aan een vervelende week voor Sjoerd alsnog een mooi einde.
Namens alle kinderen en ouders heel veel dank aan alle vrijwilligers die mee hebben geholpen aan het leuke Sinterklaas-feest bij De Ster. En in het bijzonder veel dank aan Véronique en Resi voor de organisatie en een extra pluim voor Resi vanwege het geweldige idee om de Sint nog even een bezoekje te laten brengen aan de zieke Sjoerd!
En Sjoerd… blijf deze week nog maar lekker een weekje thuis uit school, zodat je aanstaande zaterdag fit bent om samen met je Mini F vriendjes het kampioenschap te vieren!
Rob Schulpen