• 𝐃𝐞 𝐒𝐭𝐞𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟐/𝟐𝟎𝟐𝟑 𝐨𝐞𝐟𝐞𝐧𝐭 𝐧𝐚 𝐭𝐰𝐞𝐞 𝐰𝐞𝐤𝐞𝐧 𝐭𝐫𝐚𝐢𝐧𝐞𝐧

Het nieuwe De Ster, bestaande uit een 18 koppige bemanning oefende afgelopen zondag tegen derde klasser Heksenberg.

Bij de start bleken er net 13 spelers aanwezig waaronder alle nieuwe spelers. “Prachtig”, mompelde het technische duo Pedro Ricksen en Frans Beaujean. Hebben we direct een goeie indruk.

Die eerste indruk, daar moesten de volgende spelers voor zorgen:

• Doel:​​​ Gerrit Daleman

• Verdediging:​ Sjoerd v. Mulken, Bas Koolen, Davy Hodselmans, Dany Boutsen

• Middenveld:​ Jori Driessen, Timo Haberland, Mike Haberland

• Aanval:​​ Marchello Paterek, Frank Kamps, Yoëll Henssen

• Bank:​​ Guillermo Lange & Per Hendrix

• Niet aanwezig: Bob Dukers, Noel Jamin, Giel Pierey, Jeroen van Meijel en Stan Loog

De Ster startte overweldigend. De aanstichter was Mike Haberland die met een kanonskogel vanaf 20 meter de keeper kansloos liet 1-0.

Na 18 minuten scoorde Yoell Henssen uit een vrije trap de 2-0.

Twee minuten later herhaalde Frank Kamps door op identiek dezelfde plaats en met wat hulp van de keeper de 3-0 te scoren.

Hierna wreekte zich toch dat de meeste spelers nog nooit met mekaar een wedstrijd hadden gespeeld. Het spel werd steeds slordiger en vlak voor rust wist het keihard werkende Heksenberg, dat overigens onder leiding van oud-Sterspeler Kevin Nowacki stond, na een blunder in De Ster defensie, de 3-1 te scoren.

Na rust, waarin Marchello Paterek en Frank​ Kamps werden vervangen door Guillermo Lange en het 17 jarige talent Per Hendrix, scoorde Heksenberg al rap de 3-2.

Maar nog rapper zorgde Per met een frommelgoal, nadat Heksenberg een aanval over links niet onder controle kreeg, voor de 4-2.

De Ster vond dat hiermee de wedstrijd gespeeld was en er ging een hele hoop mis het laatste halfuur. Het gretige Heksenberg profiteerde hier optimaal van door in de 67e en 86 minuut d 4-3 en 4-4 te scoren.

Toch wel benieuwd naar de tweede oefenwedstrijd. Maar dan moeten we wachten tot 14 augustus op en tegen Lindenheuvel-Heidebloem.

✏️ Esgee
    📸 Barry