Regels Bezetting Hoofdveld

Regels over het gebruik van de velden bij avondwedstrijden en trainingen.

Datum 24 augustus 2013.

• Avond (wedstrijden) waarbij een elftal gebruik maakt van een heel veld worden in principe op het kunstgrasveld (=hoofdveld) gespeeld en hebben altijd voorrang op trainingen. Dit betekent dat ook een jeugdwedstrijd van bijvoorbeeld C2 voorrang heeft op de training van de senioren selectie. De selectie heeft dan de keuze om of wat later te beginnen met trainen (bijvoorbeeld om 20.00 uur in plaats van om 19.30 uur) of om te trainen op een natuurgrasveld.
  • Zijn er meerdere wedstrijden op één avond, dan heeft het hogere elftal voorrang op het lagere elftal. Senioren 1 en 2 gaan in dit geval altijd voor en spelen dus op het kunstgrasveld.
  • Indien het kunstgrasveld wordt gebruikt voor een avondwedstrijd, dan vinden trainingen die daar stonden gepland plaats op veld 2 volgens dezelfde indeling.
  • Avondwedstrijden dienen minimaal 1 week van tevoren te worden aangemeld. Komt het incidenteel voor dat bijvoorbeeld de selectie elftallen een extra wedstrijd willen spelen die op heel korte termijn wordt afgesproken dan kan dit alleen na overleg met Robert Kraus en met zijn goedkeuring. Is Robert niet bereikbaar dan neemt een lid van het DB in zijn plaats een beslissing. Aangemelde wedstrijden worden zo spoedig mogelijk door de (jeugd) wedstrijdsecretaris ingevoerd in sportlink en op de Ster site gepubliceerd. Wekelijks wordt een schema met bekende wedstrijden voor de komende maand opgehangen in de kantine (prikboord) en bestuurskamer). Bij twijfel altijd de site raadplegen voor de benodigde actualiteit.
  • Er kunnen geen oefenwedstrijden voor de jeugd worden afgesproken op de dinsdagavond en de vrijdagavond. (tenminste voor het hoofdveld)
  • Oefenwedstrijden voor de E, F en MF vinden altijd plaats op veld 2.
  • Oefenwedstrijden en/of trainingen van externe partijen zoals de KNVB vinden altijd plaats op veld 2.
  • Oefenwedstrijden in de periode van 1 december tot en met 28 februari kunnen in verband met de te verwachten winterse weersomstandigheden alleen worden afgesproken op de donderdagavond.
  • In alle gevallen waarin de punten 1 tot en met 6 niet voorziet wordt een bindende beslissing genomen door Robert Kraus. Is hij afwezig dan neemt een lid van het dagelijks bestuur zijn rol waar.

Bestuur RKSV De Ster.  24/08/2013