Regels Bezetting Hoofdveld

Regels over het gebruik van de velden bij avondwedstrijden en trainingen.

Datum 6 februari 2020.

• Inhaalwedstrijden (competitie/beker) waarbij een elftal gebruik maakt van een heel veld worden in principe op het kunstgrasveld (=hoofdveld) gespeeld en hebben altijd voorrang op trainingen. Dit betekent dat ook een jeugdwedstrijd voorrang heeft op de training van de senioren selectie. De selectie heeft dan de keuze om of wat later te beginnen met trainen (bijvoorbeeld om 20.00 uur in plaats van om 19.30 uur) of om te trainen op een natuurgrasveld.
  • Zijn er meerdere inhaalwedstrijden (competitie/beker) op één avond, dan heeft het hogere elftal voorrang op het lagere elftal. Senioren 1 en 2 gaan in dit geval altijd voor en spelen dus op het kunstgrasveld.
  • Indien het kunstgrasveld wordt gebruikt voor een inhaalwedstrijden (competitie/beker), dan vinden trainingen die daar stonden gepland plaats op veld 2 volgens dezelfde indeling.
  • Inhaalwedstrijden (competitie/beker) dienen minimaal 1 week van tevoren te worden aangemeld. Komt het incidenteel voor dat bijvoorbeeld de selectie elftallen een extra wedstrijd willen spelen die op heel korte termijn wordt afgesproken dan kan dit alleen na overleg met Robert Kraus en met zijn goedkeuring. Is Robert niet bereikbaar, dan neemt een lid van het DB in zijn plaats een beslissing. Aangemelde wedstrijden worden zo spoedig mogelijk door de (jeugd) wedstrijdsecretaris ingevoerd in sportlink en op de Ster site gepubliceerd. Wekelijks wordt een schema met bekende wedstrijden voor de komende maand opgehangen in de kantine (prikboord) en bestuurskamer). Bij twijfel altijd de site raadplegen voor de benodigde actualiteit.
  • Oefenwedstrijden worden altijd gepland op veld 2. Voor selectie elftal is er een uitzondering, trainer beslist dit.
  • Oefenwedstrijden worden alleen gepland buiten de KNVB competitie periodes. Muv voor selectie elftal 1 en 2.

Bestuur RKSV De Ster.  06/02/2020