Lidmaatschap

Informatie lidmaatschap RKSV de Ster

Welkom bij De Ster.

RKSV De Ster is een grote (amateur)voetbalvereniging met ongeveer 470 leden waarvan er +/- 260 voetballen in de diverse jeugdteams en 130 bij de senioren, veteranen en Dames. Daarnaast telt de vereniging een groot aantal steunende leden (niet actief).
Naast de actieve deelname aan KNVB competities en toernooien worden er door de club tal van evenementen en aktiviteiten georganiseerd. De Ster speelt op haar vertrouwde sportcomplex ’t Hetjen, een prachtig gelegen sportpark in Stein dat dankzij stipt onderhoud en veel faciliteiten een hoge populariteit geniet onder leden maar ook onder andere verenigingen. In 2013 werd nog een uniek kunstgrasveld aangelegd dat als 1 van de beste sportvelden in Nederland wordt beschouwd.

impressie-trainingsdag

Wat houdt dat in, voetballen bij De Ster? 

Je kunt bij De Ster al voetballen vanaf 3 jaar. Dat is uniek en alleen mogelijk bij De Ster. Bepaalde momenten in het seizoen op zondagochtend is er een zogeheten ieniemini - training voor deze allerkleinsten. Meld je aan voor de nieuwsbrief of houd deze website in de gaten om op de hoogte te blijven van data.
Vanaf 5 jaar speelt jouw kind bij de mini- pupillen. Dat is 1 keer trainen en op zaterdag twee korte wedstrijdjes tegen een echte tegenstander op een mini veldje.
Daarna begint het grote werk. vanaf 7 jaar worden kinderen ingedeeld bij een team. In de kleinste categorie F en E (leeftijd tot 10 jaar) bestaat zo’n team uit maximaal 10 spelertjes. Ook meisjes worden gewoon ingedeeld in zo’n team. In principe trainen alle teams twee maal in de week onder begeleiding van minimaal twee jeugdleiders. Verder wordt er door ieder team deelgenomen aan de KNVB competitie. In de periodes September – December en Maart – Mei spelen de kinderen met hun team bijna iedere zaterdag een wedstrijd op ons eigen sportcomplex (“thuis”), of bij een andere vereniging (“uit”).

Proeftraining? Doen!

Voordat je lid wordt van RKSV De Ster, mag je vrijblijvend deelnemen aan proeftrainingen.
Bel of mail voor meer info:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Evita Ritzen-Neilen  0613742771

Hoe kunt je (of jouw kind) lid worden van De Ster ?

Inschrijven kan i.v.m. de AVG alleen nog via het formulier op deze website. Na het indienen van jouw aanvraag wordt er door de desbetreffende jeugdcoordinator bepaald in welk team jouw kind zal worden ingedeeld. Indien jouw kind eerst sfeer wilt proeven bij onze voetbalclub dan kan er altijd vrijblijvend worden deelgenomen aan een training. Neemt je voor deze en andere vragen kontakt op met de verantwoordelijke coördinatoren

Vanaf de leeftijd van 10 jaar dien je een digitale pasfoto aan te leveren omwille van het digitale wedstrijdformulier die bij de KNVB moet worden aangevraagd.

Je lidmaatschap beeindigen ? Volg de juiste procedure ! 

Natuurlijk kan het voorkomen dat je jouw lidmaatschap wilt beeindigen. Dit dient schriftelijk te worden doorgegeven aan onze ledenadministratie (dus niet alleen via een trainer). Stuurt je tijdig een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met jouw verzoek tot uitschrijving. Dan wordt je automatisch uitgeschreven en wordt ook meteen bekeken of je recht heeft op restitutie van contributie.

Wat zijn de contributiekosten voor het lidmaatschap. 

De Ster wil zich onderscheiden als nette en goed georganiseerde sportclub. Dat is te zien aan de orde en netheid rond het complex en in de kantine. Maar ook zaken als kleding, verzorging, administratie en verzekering zijn altijd op orde. Dit hoge kwaliteitsnivo heeft natuurlijk een prijskaartje. Desondanks slaagt de vereniging er in om de contributie bijdrage van eigen leden te beperken door veel inkomsten uit sponsoring, kantine en aktiviteiten te genereren.

Bekijk hier het contributiereglement en de kosten.

Wat mag je van de vereniging verwachten 

De Ster stelt alle leden in staat deel te nemen aan trainingen en wedstrijden en draagt een jaarlijks bedrag aan bondscontributie af aan de KNVB. Daarnaast betaalt de vereniging de deelname aan toernooien elders en worden andere initiatieven zoals voetbalkampen ondersteund. Ieder lid kan onbeperkt gebruik maken van de 8 ruime en nette kleedlokalen met douche gelegenheid. De Ster zorgt voor voldoende begeleiding en toezicht en verzekert jouw kind voor ongevallen op het complex. De Ster voorziet in wedstrijdshirts die bij toerbeurt door ouders gewassen worden. Broeken en sokken dienen door de (jeugd)leden zelf te worden aangeschaft.

Club kleding

De formele clubkleding is te verkrijgen bij Intersport Superstore Gardenz - Egelantier 40, 6163 RB Geleen. Of via de webshop van de club: https://clubs.deventrade.com/nl/rksv-de-ster

De Ster zorgt voor voldoende voetballen. Leden hoeven zelf geen ballen te kopen. Die worden door de vereniging centraal ingekocht. De ballen blijven opgeslagen op het complex in verrijdbare ballenkarren of worden door de jeugdtrainers van de elftallen beheerd. De aankooop van ballen wordt veelal gesponsord door Steinse ondernemers..

Wat verwacht de vereniging van kind en ouders.

  • Informeer naar de mogelijkheid zelf jeugdleider of arbiter te worden. Een leuke en dankbare hobby. Goed voor hart en bloedvaten ! 
  • Informeer trainers / leiders als er niet gespeeld of getraind kan worden. Tijdige afmelding via mail/ sms is een must. Denk aan het teambelang en breng de betreffende jeugdleider niet in de problemen.
  • Ga regelmatig mee met wedstrijden. Door bij toerbeurt naar uitwedstrijden te rijden bespaart je kosten. Jew kind heeft ten alle tijden supporters nodig !
  • Heb respect voor de leiders/trainers. Zij bepalen wat er op en rond het speelveld gebeurt. Accepteer ook minder leuke beslissingen en ondersteun de jeugdleiders waar je kunt.
  • Help mee met aktiviteiten en wacht niet totdat je gevraagd wordt. Vaak gaat het om een kleine inspanning en vele handen maken nou eenmaal licht werk !
  • Stimuleer het douchen na wedstrijd of training. Op latere leeftijd is dit verplicht en jong geleerd is oud gedaan.

Communicatie

De Ster informeert haar leden via een populaire website waar wedstrijden, nieuws en aktiviteiten veelal dagelijks geactualiseerd worden. Veel informatie wordt tegenwoordig ook via E- mail verstrekt. Coordinatoren en jeugdleiders sturen regelmatig mails over wedstrijddata, trainingen en afgelastingen. Leden / ouders wordt sterk aangeraden een e-mail account te hebben en regelmatig hun mailbox te raadplegen.
Een aantal keren per jaar ontvangt je de digitale Nieuwsbrief, verspreid over alle leden en supporters. Hierin worden leuke nieuwtjes, aktiviteiten en oproepen geplaatst, vaak met een ludieke kwinkslag. Bij aanmelding wordt jouw mail adres automatisch toegevoegd aan de mailinglist die momenteel 800 abonnees bevat. In- en uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via deze website.

Vrijwilligers

Tot slot merken wij op dat onze vereniging gedragen wordt door vele vrijwilligers. Deze mensen met goud-zwarte harten steken belangeloos tijd in jouw kind en de vereniging. Dat verdient ten alle tijden jouw respect

Probeer deze mensen te ondersteunen en te ontlasten waar mogelijk. Vele handen maken licht werk.

Welkom Bij De Ster, een supersjieke voetbalclub !
Bestuur RKSV De Ster

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.